Χρηματιστήριο – αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης

Σταθεροποιητικές τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από διεθνές το επενδυτικό κλίμα
- 24 Αυγούστου 2007 18:23
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.800,40 μονάδες, χωρίς καμία ποσοστιαία μεταβολή.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 386,61 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλεονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: της Υγείας κατά 2,12%,των Τροφίμων-Ποτών κατά 1,97% και των Προσωπικών-Οικιακών προϊόντων σε ποσοστό 1,27%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: της Κοινής Ωφέλειας κατά 1,38%,των Πρώτων Υλών σε ποσοστό 0,95% και των Τηλεπικοινωνιών κατά 0,83%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20,υποχώρησε κατά 0,18%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,20%, και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80,έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 1,42%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: YALKO +14,65%,CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ +14,59% και ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ +9,55%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ(Π) -9,96%,ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ (Κ) -8,11% και ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ(Π) -7,69%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 142 ενισχύθηκαν,107 υποχώρησαν και 52 παρέμειναν αμετάβλητες.
(Πηγή: ΑΠΕ)