Αγιασμός με αιχμές Ιερώνυμου στη Βουλή

Αγιασμός με αιχμές Ιερώνυμου στη Βουλή

«Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε», «σύνεση και όχι βιαστικά βήματα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον Νίκο Βούτση. «Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί» απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής. Ασπασμός Τσίπρα – Ιερώνυμου και σύντομη συνομιλία

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να αφήνει νέες αιχμές κατά της κυβέρνησης λόγω της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει με την Εκκλησία για την αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών τελέστηκε στη Βουλή ο Αγιασμός για την νέα σύνοδο της Βουλής παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

Πριν την έναρξη του αγιασμού ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είχε έναν αιχμηρό διάλογο με τον Νίκο Βούτση, στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής αποκαλύπτοντας ότι η κόντρα κάθε άλλο παρά βαίνει προς εκτόνωση. «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον Πρόεδρο της Βουλής και προειδοποίησε: «το καράβι βουλιάζει». «Είναι μεγάλη η αγωνία του κόσμου. Όπου σταθούμε μας ρωτάει» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και εμμέσως κάλεσε την κυβέρνηση να συγκρατήσει τον Νίκο Φίλη. «Λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα» είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε, μάλιστα, το μήνυμά του κατά την ολοκλήρωση της τελετής του αγιασμού. «Ευχόμαστε σε σας και σε μάς καλή δύναμη, πολύ φρόνηση, πολύ σύνεση σε ό,τι λέμε και σε ό,τι κάνουμε» είπε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απάντησε στις αναφορές του Αρχιεπισκόπου λέγοντας: «είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί, συναποτελούμε ένα δέντρο με μεγάλες και βαθιές ρίζες». Περιέγραψε μάλιστα τις κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα λέγοντας: «είμαστε έκθετοι στη διεθνή συγκυρία, τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες».

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της τελετής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ασπάστηκε τον Αρχιεπίσκοπο και είχαν σύντομη συνομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα