Λαφαζάνης: Μισθός πολυτελείας σε λίγο τα 300 ευρώ

ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης βλέπει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Χιλιάδες απολύσεις εκτιμά ότι θα γίνουν στον δημόσιο τομέα, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

"Το Μνημόνιο είναι δεσμευτικό. Θα γίνουν παρά πολλές χιλιάδες απολύσεις. Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση δεν έχει καμία άξια" δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας πως ήδη έχουν γίνει έχουν γίνει χιλιάδες διαθεσιμότητες και οι άνθρωποι αυτοί οδεύουν προς την ανεργία.

"Ο δημόσιος τομέας είναι ο μεγάλος ασθενής, δεν επιτυγχάνεται όμως η μεταρρύθμισή του με τις απολύσεις και με την απαξίωση του δημοσίου υπαλλήλου" ανέφερε, ενώ ζήτησε "δημοκρατικό έλεγχο της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων".

Για το ζήτημα των επενδύσεων, επισήμανε ότι οι πολυεθνικές θέλουν μισθούς 300 ευρώ μηνιαίως. "Όλη η Ελλάδα θα γίνει Ειδική Οικονομική Ζώνη και τα 300 ευρώ θα είναι πολυτελής μισθός", προέβλεψε.

"Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων είναι ξεκάθαρο από την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν" διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

"Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, έχει γίνει προγραμματισμός για να μην γίνουν απολύσεις. Η άρρωστη νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ του ’80 μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση", παρατήρησε.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις έφερε ως παράδειγμα στα ποικίλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές "ένα υπάλληλο του υπουργείου Γεωργίας που σταμάτησε μια επένδυση του εμίρη του Κατάρ (σσ. Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί) και έπρεπε να υπάρξει πρωθυπουργική παρέμβαση για να προχωρήσει η επένδυση στο νησί (Οξυά).

Ανέφερε ότι θα δοθούν 5 εκατομμύρια ευρώ για το νησί από τον εμίρη, ενώ οι επενδύσεις θα φτάσουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ. "Οι επενδύσεις δημιουργούν πλούτο και φορολογικά έσοδα" τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

SHARE:

24Media Network