Μουζάλας: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την κακή κατάσταση στα hot spots

Μουζάλας: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την κακή κατάσταση στα hot spots
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. (Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Σκληρή αντιπαράθεση με Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος τον αποκάλεσε «ψεύτη». Ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι δεν απαγορεύτηκαν οι φωτογραφήσεις στη Μόρια

Στην παραδοχή των ευθυνών της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στα hot spot εν μέσω της βαρυχειμωνιάς προχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης καταλογίζοντας, όμως, ταυτόχρονα στη ΝΔ ότι με τον λαϊκισμό της υποδαύλισε τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών προς την εξεύρεση λύσης.

«Η κατάσταση στα hot spot στα νησιά είναι κακή. Παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί» είπε ο κ. Μουζάλας απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Μετανάστευσης της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο κ. Μουζάλας καταλόγισε, όμως, ταυτόχρονα στη ΝΔ ότι υπονόμευσε τη λύση. «Η κατάσταση στα νησιά είναι άσχημη γιατί το κόμμα σας έπαιξε έναν άσχημο ρόλο» είπε ο κ. Μουζάλας στον κ. Βαρβιτσιώτη και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι εκμεταλλεύτηκε με λαϊκιστικό τρόπο την “κούραση” των νησιωτών από το πρόβλημα.

Ο κ. Μουζάλας αντάλλαξε όμως και πολύ σκλήρες εκφράσεις με τον κ. Βαρβιτσιώτη ο οποίος τον χαρακτήρισε ψεύτη και καταλόγισε στην κυβέρνηση «ανικανότητα» διαχείρισης της κατάστασης. «Αυτά που λέτε στερούνται σοβαρότητας» είπε ο κ. Μουζάλας στον τομεάρχη της ΝΔ και άφησε υπαινιγμούς για την υπόθεση στο Φαρμακονήσι. «Βαρύνεστε κύριε Βαρβιτσιώτη. Δεν είναι καλό να μιλάτε για καταγγελίες. Ο κόσμος έχει μνήμη» τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε τον κ. Μουζάλα να ζητήσει «συγγνώμη» και του καταλόγισε ότι «επιρρίπτει την ευθύνη για τη δική του απραξία στην αντιπολίτευση». «Ο κ. Μουζάλας περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και λέει ότι δεν τα κατάφερα όλα. Οι υπουργοί είναι για να αναλαμβάνουν ευθύνες» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Εν τω μεταξύ ο κ. Μουζάλας ισχυρίστηκε ότι είναι «παραπληροφόρηση» οι αναφορές σε απαγόρευση φωτογραφήσεων στην Μόρια. «Δεν έχουμε απαγορεύσει τις φωτογραφήσεις στη Μόρια. Δεν είναι αληθές» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα