Νέα πρόκληση Τουρκοκυπρίων: Καλούν Ρώσους - Βρετανούς να αφήσουν την χρεοκοπημένη Κύπρο και να επενδύσουν στα κατεχόμενα

Νέα πρόκληση Τουρκοκυπρίων: Καλούν Ρώσους - Βρετανούς να αφήσουν την χρεοκοπημένη Κύπρο και να επενδύσουν στα κατεχόμενα

Ο Τουρκοκύπριος υπουργός Οικονομικών καλεί Ρώσους και Βρετανούς να φύγουν από τη 'χρεοκοπημένη Κύπρο" και να μεταβούν στο βόρειο τμήμα του νησιού, για να ζήσουν όπως είπε, σε "ειρηνική χώρα"

Ο Ερσίν Τατάρ, υπουργός Οικονομικών του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, προτρέπει τους Ρώσους και Βρετανούς που ζουν στην Κύπρο, να φύγουν και να μετακινηθούν βόρεια, για να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα.

"Η Κύπρος μπορεί να χρεοκοπήσει. Ωστόσο, είναι η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, που έχει χρεοκοπήσει στην πραγματικότητα. Χάριν της στήριξης από την μαμά πατρίδα Τουρκία, η Βόρεια Κύπρος έχει γίνει παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου", δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anatolia.

"Η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Οι ελληνοκυπριακές τράπεζες χρειάζεται να εφαρμόσουν τους νόμους της ΕΕ εάν θέλουν να παραμείνουν στην Ένωση", είπε ο Τατάρ, προσθέτοντας ότι οι Βρετανοί και οι Ρώσοι, που αναζητούν μία χώρα ειρηνική, μπορούν να μεταβούν στο βόρειο τμήμα του νησιού, μεταφέροντας την περιουσία τους και ανοίγοντας εκεί τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πηγή: Hurriet

SHARE: