Παπανδρέου: Τώρα θέλω να μιλήσει ο λαός

Greek Prime Minister George Papandreou arrives at the G20 summit in Cannes,  Wednesday Nov.2, 2011. Papandreou arrived to the chic French Riviera resort of Cannes to explain himself to European leaders furious over his surprise referendum on a bailout deal that took them months to work out.. (AP Photo/Markus Schreiber)
Greek Prime Minister George Papandreou arrives at the G20 summit in Cannes, Wednesday Nov.2, 2011. Papandreou arrived to the chic French Riviera resort of Cannes to explain himself to European leaders furious over his surprise referendum on a bailout deal that took them months to work out.. (AP Photo/Markus Schreiber) EUROKINISSI

Την πεποίθηση ότι ο λαός θα λάβει τις σωστές αποφάσεις εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε στις Κάννες με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα (Vid)

"Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και ώριμος για να πάρει τις σωστές αποφάσεις", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε στις Κάννες με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, στους οποίους ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να διεξαχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Ο ελληνικός λαός θέλει να είμαστε ισχυρός εταίρος στην ευρωζώνη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα θα συνεννοηθεί με τα πολιτικά κόμματα για την οργάνωση του δημοψηφίσματος το συντομότερο δυνατόν και πιθανώς στις 4 Δεκεμβρίου.

"Θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός έχει τη σοφία και τη γνώση να πάρει τις σωστές αποφάσεις που θα εγγυηθούν τη σταθερή συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωζώνη" δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι "στις 26-27 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες, πήραμε συλλογικές αποφάσεις, που είναι προς όφελος τόσο της χώρας μας, όσο και της ευρωζώνης και οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση του χρέους, στην ελάφρυνση του βάρους του ελληνικού λαού, στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές".

"Aυτές οι αποφάσεις θα οδηγήσουν σε μία βιώσιμη ελληνική οικονομία και είναι καθοριστικές για το παρόν και το μέλλον της χώρας. "Χρειάζονται τη στήριξη του ελληνικού λαού" επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "είμαστε μέλη της ευρωζώνης, αλλά ως μέλη έχουμε και δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε την απόφασή του για το δημοψήφισμα στο γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε ευρεία συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. "Αγωνίστηκα για να υπάρξει ευρεία συναίνεση και αν υπήρχε δεν θα γινόταν το δημοψήφισμα. Τώρα θέλω να μιλήσει ο λαός", είπε ο κ. Παπανδρέου που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Ερωτώμενος για την αναβολή της εκταμίευσης της έκτης δόσης της δανειακής βοήθειας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς "αν όλα πάνε καλά, θα είναι λίγες μέρες πριν από το διάστημα για την πληρωμή μισθών και συντάξεων".

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα ακολουθηθεί ο "οδικός χάρτης" που έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο και δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα λάβει την Παρασκευή ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η οποία ακολούθως θα κληθεί με 151 ψήφους να αποφασίσει για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Επικίνδυνος ο Γ. Παπανδρέου

Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου

SHARE:

24Media Network