Τηλεφώνημα Γιλντιρίμ στον Τσίπρα μετά την πτώση του Mirage 2000

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογο,Μπιναλί Γιλντιρίμ.Φωτογραφία από τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου,μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης,Δευτέρα 19 ιουνίου 2017 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογο,Μπιναλί Γιλντιρίμ.Φωτογραφία από τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου,μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης,Δευτέρα 19 ιουνίου 2017 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

O Τούρκος πρωθυπουργός τηλέφωνησε στον Έλληνα ομόλογο του για να του εκφράσει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του σμηναγού και ο Τσιπρας έθεσε το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών

Τηλεφώνημα από τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο του Έλληνα αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνομιλία ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας για τους δύο αξιωματικούς και δεσμεύθηκε πως θα τον κρατά ενήμερο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τη συνεργασία για την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μιράζ 2000, Έλληνες στρατιωτικοί, Αλέξης Τσίπρας, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας για τον πιλότο του Mirage: Έφυγε την ώρα του καθήκοντος

Γιώργος Μπαλταδώρος: Ο χειριστής του μοιραίου Mirage 2000

Πτώση Mirage 2000-5: Όταν ο άτυχος πιλότος μιλούσε στην κάμερα του "Με Αρετή και Τόλμη"

SHARE:

24Media Network