Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη: Εργαστήρι Animation για οικογένειες και νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για εφήβους

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη: Εργαστήρι Animation για οικογένειες και νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για εφήβους

Δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις ανακοίνωσε το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη που βρίσκεται στη Μυρτιά του Ηρακλείου.

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη καλωσορίζει το 2019 με ένα Εργαστήρι Animation για παιδιά από 6 έως 12 ετών με τους γονείς τους και με ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Μουσείου είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τη δημιουργικότητα των παιδιών και των εφήβων μέσω των εκθεμάτων του, αλλά και των ιδεών και αξιών που προβάλλονται μέσα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Οι νέες αυτές δράσεις στηρίζονται στη λογική ότι οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, μαθαίνουν καλύτερα μέσα από βιωματικές δράσεις οι οποίες «μπλέκουν» τα γραπτά του Καζαντζάκη με άλλες τέχνες.

ADVERTISING

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη σας προσκαλεί να εκφραστείτε ελεύθερα με στόχο να γνωρίσετε το έργο του ​συγγραφέα. Εργαστήρι

Αnimation για οικογένειες

Η Απίστευτη Ιστορία της Γιγαντιαίας Βούργιας

Όταν οι Ήρωες του Καζαντζάκη βρίσκονται όλοι μαζί και γίνονται κινούμενες εικόνες. Σε αυτό το εργαστήρι, οι γονείς μαζί με τα παιδιά προσεγγίζουν τα κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη με έναν δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο, αναδεικνύοντας τους ήρωές του. Πώς φαντάζεσαι τον Καπετάν Μιχάλη μέσα από την «Αναφορά στο Γκρέκο»;

Με χαρτιά, χρώματα και ψαλίδια, δημιουργούμε τους ήρωες του συγγραφέα με πηγή έμπνευσης αποσπάσματα από τα βιβλία του και φτιάχνουμε τη δική μας ταινία animation με την τεχνική του cut-out.

Ημερομηνία: Κυριακή 27 Ιανουαρίου Ώρα: 11.30-13.30

Απευθύνεται σε: παιδιά από 6 έως 12 ετών με τους γονείς τους

Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2810 741689

Κόστος Συμμετοχής: 5€ ανά οικογένεια

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για εφήβους Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ Διάβασε τον Καζαντζάκη αλλιώς... Αυτό το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μάθησης βάζει τους μαθητές στη θέση του θεατή αλλά και του δημιουργού. Οι έφηβοι ανακαλύπτουν το έργο του Καζαντζάκη μέσα από τις τέχνες στο Μουσείο.

Τα εκθέματα του Μουσείου που εκπροσωπούν τις καλές τέχνες αποτελούν τα ερεθίσματα που ωθούν τα παιδιά να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να εκφραστούν. Υπάρχουν κακές τέχνες; Μπορεί τα κείμενα του Καζαντζάκη να εμπνεύσουν μια performance art ή ένα graffiti;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι ο κάθε άνθρωπος εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο, να κατανοήσουν την αξία των τεχνών και βέβαια να δημιουργήσουν το δικό τους έργο, ένα Wheatpaste Poster, παίρνοντας έμπνευση από αποφθέγματα του Νίκου Καζαντζάκη.

Απευθύνεται σε: Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Διάρκεια: 90 λεπτά Κόστος Συμμετοχής: 3€ ανά μαθητή Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ πραγματοποιείται και στην αγγλική γλώσσα.

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Καζαντζάκη στο 2810 741689 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00- 15.00 και στο email [email protected]

SHARE:

24Media Network