Ο Ηλίας Τσαουσάκης για την έρευνα του 20/20: Σε περιβάλλον αβεβαιότητας η νέα πολιτική σύγκρουση

Ο Ηλίας Τσαουσάκης για την έρευνα του 20/20: Σε περιβάλλον αβεβαιότητας η νέα πολιτική σύγκρουση
Το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων στην πλατεία Συντάγματος AP

Ο πολιτικός επιστήμονας και σύμβουλος στρατηγικής σχολιάζει την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7. Η επιστροφή σε μία νέα πραγματικότητα και τα νέα πεδία πολιτικής σύγκρουσης

Την ανησυχία των πολιτών για το μέλλον υπό την σκιά της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αναδεικνύει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7.

Φόβος και άγχος είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ σε ποσοστό που ξεπερνά το 60% θεωρούν πως οι συνέπειες αυτές θα διαρκέσουν τουλάχιστον 2 χρόνια.

O  πολιτικός επιστήμονας και σύμβουλος στρατηγικής, Ηλίας Τσαουσάκης σχολιάζει τα ευρήματα της έρευνας στο News 24/7

“Επιστροφή σε μια νέα πραγματικότητα, με λιγότερο φόβο, περισσότερο άγχος, πολλά ερωτηματικά και αρκετές αβεβαιότητες φέρνει η εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Αυτή είναι μέσα σε λίγες λέξεις η εικόνα που διαμορφώνεται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες και αποτυπώνεται με καθαρό τρόπο στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7 και στην προσεκτική μελέτη των διαχρονικών στοιχείων που δημοσιεύονται, απο τον Μάρτιο του 2020.

Είναι προφανές ότι τα νερά στα οποία κινούμαστε εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται αχαρτογράφητα, με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών να απομακρύνεται σιγά – σιγά απο την υγειονομική κρίση και τον φόβο που παρήγαγε και να μεταφέρεται σε ένα νέο περιβάλλον αβεβαιότητας όπου θα αρχίσει να κυριαρχεί το ζήτημα της οικονομίας. Επάνω σε αυτό το πεδίο θα χτιστούν σε μεγάλο βαθμό και τα νέα πολιτικά πεδία σύγκρουσης στο άμεσο μέλλον. Μέχρι τότε, η κυβέρνηση καταγράφει τα υψηλά ποσοστά αποδοχής που προκύπτουν απο τη διαχείριση της πανδημίας και ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητάει την κατάλληλη αντιπολιτευτική τακτική που σήμερα παράγει αντιφατικά μηνύματα, απο την επιβραβευμένη συναινετική στάση του Μαρτίου, μέχρι τη σημερινή, σκληρότερη στάση που δεν βρίσκει ανάλογη ανταπόκριση.

Και κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό.

Θα πρέπει να προβληματιστούμε ιδιαίτερα με το υψηλό 35,3%, που δηλώνει άρνηση να εμβολιαστεί όταν υπάρξει εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Αυτό το ποσοστό χρήζει άμεσης και σοβαρής μελέτης”.

 

Ηλίας Τσαουσάκης, cloud7, πολιτικός επιστήμονας, σύμβουλος στρατηγικής

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα