8ήμερο οδικής ασφάλειας

8ήμερο οδικής ασφάλειας
New Image

Aπό 1 έως και 8 Ιουνίου 2010 στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη 8ήμερο οδικής με θέμα: οδήγηση και ασφάλεια το καλοκαίρι

Στόχος της κοινωνικής αυτής προσπάθειας, είναι στο να συμβάλουμε, όλοι μαζί, στη μείωση των πολλών τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία σημειώνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Την εποχή αυτή αποδεδειγμένα μετακινούμαστε πολύ περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, τόσο προς και από τις παραλίες τα Σαββατοκύριακα, όσο και κατά τις καλοκαιρινές μας διακοπές.



Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κι έρχεται να συνεχίσει τόσο τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 5ήμερο οδικής ασφάλειας με τα crash test (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) τον περασμένο Σεπτέμβριο, όσο και το 8ήμερο οδικής ασφάλειας για το παιδί και τη γυναίκα, του περασμένου Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Στόχος παραμένει πάντα η ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση του κοινού για θέματα οδικής ασφάλειας.



Επί ένα 8ήμερο, (1- 8 Ιουνίου) από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 9 το βράδυ, σε κεντρικό εξωτερικό χώρο του Mediterranean Cosmos, ομάδα ειδικών θα ενημερώνει το κοινό για τους καλοκαιρινούς κινδύνους των δρόμων, για τη σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου εν όψει των διακοπών του καλοκαιριού, αλλά και για θέματα ποδηλατοκίνησης και αλκοολαιμίας.



Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν ειδικευμένοι τεχνικοί των κέντρων τεχνικού ελέγχου οχημάτων της Auteco, ειδικοί δικαστικοί πραγματογνώμονες, ειδικά ενημερωμένοι ποδηλάτες από την ομάδα πολιτών Bike Respect της Θεσσαλονίκης και μαζί τους όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του Auto Τρίτη.



Η προσπάθεια αυτή είναι ειδικά στοχευμένη στους κρυφούς καλοκαιρινούς κινδύνους, όταν κυκλοφορούν τα παιδιά με ποδήλατα, αλλά και στο αλκοόλ το οποίο ευθύνεται για το 40% ,τουλάχιστον, των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, θα βρίσκονται στην καθημερινή παρέα ενημέρωσης ειδικοί επιστήμονες, δικαστικοί πραγματογνώμονες, τεχνικοί οχημάτων, οι οποίοι θα διανέμουν δωρεάν και αλκοολόμετρα μιας χρήσης στους οδηγούς επισκέπτες.



Σημειώστε, ακόμη, ότι την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, το μουσικό συγκρότημα «Φανέλα Ριγέ» θα δώσει ζωντανή συναυλία, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την προσπάθεια μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων μεταξύ των νέων.



Κατά το 8ήμερο αυτό θα πραγματοποιούνται καθημερινοί διαγωνισμοί με πολλά και σημαντικά δώρα, θα προσφέρονται δωρεάν τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων, θα διανέμονται χρηστικά αναμνηστικά στους επισκέπτες, αλλά και ένα ειδικό πολυσέλιδο έντυπο, το οποίο ετοιμάστηκε για τον σκοπό αυτό.



Για περισσότερες πληροφορίες

Στέργιος Μανώλης 6944 345 345

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα