Renault Megane RS

Στο AUTO 24 το πιο δυνατό Renault Megane, των 250 Hp και το λογότυπο RS (video, pics)
- 04 Νοεμβρίου 2009 01:18
Η αλήθεια είναι πως από την γκάμα της Renault έλειπε, εδώ και αρκετά χρόνια, ένα δυνατό σπορ μοντέλο στην μικρομεσαία κατηγορία. Εκεί δηλαδή, όπου το ενδιαφέρον μονοπωλούν τα Seat Leon 2.0 TSI 240 CV Cupra , Ford Focus 2.5 ST, Audi S3 αλλά και το VW Golf GTi.
Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το ολοκαίνουργιο Megane RS. Ένα μοντέλο που «χτίσθηκε» επάνω στην τρίθυρη –και πιο σπορτίβ- έκδοση του Megane και εξελίχθηκε από την Renault Sport, διαθέτοντας …αγωνιστικά γονίδιο, λόγω της τεχνογνωσίας της γαλλικής φίρμας από την φόρμουλας 1.
Η δύναμη του Renault Megane RS προέρχεται από έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα , τετρακύλινδρο, 16βάλβιδο, 2.0 λ. Ο εν λόγω κινητήρας αποδίδει 250 άλογα και είναι από τους πιο ανταγωνιστικούς στην συγκεκριμένη κατηγορία κυβισμού. Ο κινητήρας διαθέτει επαρκής ισχύ, αρκετή για να χαρίσει αξιοζήλευτες επιδόσεις στο κουπέ αμάξωμα, την ώρα που το 80% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις 1.900 σ.α.λ.. Βοηθώντας με αυτό τον τρόπο ντον οδηγό να φέρει το αυτοκίνητο στα όριά του.
Παράλληλα, με αυτή την ιπποδύναμη, το γαλλικό μοντέλο επιτυγχάνει από τα 0 στα 100 χλμ./ ώρα σε περίπου 6 δευτερόλεπτα, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.
Το Megane RS εφοδιάζεται με ESP τριών σταδίων (Στο πρώτο στάδιο, το ESP, είναι πλήρως ενεργοποιημένο. Στο δεύτερο (ESP Sport) επιτρέπει στον οδηγό να πιέσει παρεμβαίνοντας μετά από μία συγκεκριμένη γωνία. Στο τρίτο απενεργοποιείται πλήρως και πλέον τον λόγο έχει μόνο ο οδηγός). Στον εξοπλισμό υπάρχουν επίσης τετραπίστονες δαγκάνες Brembo για τους κινητήριους εμπρός τροχούς, καθώς και οθόνη τηλεμετρίας πραγματικού χρόνου (R.S. Monitor).
Στον τομέα της εμφάνισης τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το πιο δυνατό Megane είναι ο επανασχεδιασμένος, ογκώδης εμπρός προφυλαχτήρας με την πτέρυγα να έχει σχήμα ανάλογο με εκείνο που συναντούμε στα μονοθέσια της F1. Στο πίσω μέρος υπάρχει επίσης ένας νέου σχεδιασμού κινητήρας, ο οποίος φιλοξενεί τον διαχύτη και τονίζει τις σπορ καταβολές του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με τη μονή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο. Στο εσωτερικό τώρα, οι Γάλλοι έχουν χρησιμοποιήσει κίτρινο χρώμα, στο στροφόμετρο, στις ραφές των μπάκετ καθισμάτων, επιλογέα ταχυτήτων και το τιμόνι, δείχνουν πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι διαφορετικά από τα υπόλοιπα Megane. Μαζί βεβαίως με ένα φιλέτο ανθρακονήματος στο ταμπλό.
Στην Ελλάδα το αυτοκίνητο αναμένεται το 2010, με τις πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή να αναφέρουν πως θα είναι κοντά στις 28.500 ευρώ.
Ανακαλύψτε το Megane RS στο video που ακολουθεί:
Renault Megane 3 RS
Ανέβηκε από LaRevueAutomobile. – Βίντεο από NASCAR, F1, tuning και drift.