Ο Ολυμπιονίκης Αφταντίλ Ξανθόπουλος ‘εγκέφαλος’ σπείρας ληστών

Ο Ολυμπιονίκης Αφταντίλ Ξανθόπουλος ‘εγκέφαλος’ σπείρας ληστών

Συμμορία Γεωργιανών στρατολογούσε ομοεθνείς τους οικιακές βοηθούς σαν μέλη της οργάνωσής τους και από εκείνες φρόντιζαν να αποκομίζουν πληροφορίες για τις κινήσεις των θυμάτων τους και την οικονομική τους επιφάνεια

Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του πρωταθλητισμού στην Πάλη και όχι μόνο, το άκουσμα της είδησης, πως ο «εγκέφαλος» της σπείρας Γεωργιανών ληστών με την βοήθεια οικιακών βοηθών σε βάρος ηλικιωμένων ήταν ο 5ος Ολυμπιονίκης της Πάλης, στο Σίδνεϊ, Αφταντίλ Ξανθόπουλος.

Ο Ξανθόπουλος γεννήθηκε στη Γεωργία στις 16 Νοεμβρίου 1971, ενώ το 1993 ήρθε στην Ελλάδα. Στη χώρα μας ξεκίνησε τις προπονήσεις του σε τοπικό σωματείο και σύντομα οι επιδόσεις τον οδήγησαν στην Εθνική Ομάδα. Δύο φορές κατετάγη 4ος στις βαριές κατηγορίες τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999 όσο και στο Ευρωπαϊκό του 2000.

Από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του ήταν η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, όπου κατέκτησε την 5η θέση. Ακολούθησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2001, η 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης το 2002 στην Τεχεράνη και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005. Μετά την επιτυχία του στο Σίδνεϊ έγινε σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Λίγο μετά τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών για πλαστογραφία εγγράφων ελληνοποίησης. Τον Ιούλιο του 2002 έχασε προσωρινά την υπηκοότητα, αλλά η Ομοσπονδία κατάφερε να του την ξαναδώσει. Το 2004 αποβλήθηκε οριστικά από την ομοσπονδία πάλης, λόγω χρήσης ινδικής κάνναβης.

Συνελήφθησαν συνολικά 11 μέλη της σπείρας όλοι τους Γεωργιανής καταγωγής εκ των οποίων οι τέσσερις οικιακές βοηθοί. Τα μέλη της ομάδας δρούσαν με βιαιότητα, χτυπώντας και ακινητοποιώντας τους ηλικιωμένους, με πλαστική ταινία, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

 

Πιο συγκεκριμένα, μέλη της ομάδας κινούνταν σε μπαρ που λειτουργούσαν ή σύχναζαν ομοεθνείς τους, αναζητούσαν γυναίκες που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί σε κατοικίες ηλικιωμένων, ως αποκλειστικές νοσοκόμες και τις στρατολογούσαν σαν μέλη της οργάνωσής τους και από εκείνες φρόντιζαν να αποκομίζουν πληροφορίες για τις κινήσεις των ιδιοκτητών και την οικονομική τους επιφάνεια.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον δύο ληστείες. Στη μία περίπτωση, με χρήση υπνωτικών χαπιών στις 19 Ιανουαρίου 2015, σε βάρος 74χρονης στην Αγία Παρασκευή, από το διαμέρισμα της οποίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ. Ομοίως, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, δένοντας ηλικιωμένη 83χρονη στην κατοικία της στο Μαρούσι στις 16 Δεκεμβρίου 2014, αφαίρεσαν 2.000 ευρώ. Έχουν ήδη εξιχνιαστεί τουλάχιστον άλλες 7 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών με αυτή τη μεθοδολογία, δηλαδή με τη διείσδυση – είσοδο οικιακών βοηθών, οι οποίες έδιναν πληροφορίες και στοιχεία στην ομάδα που ενεργούσε σε δεύτερο-τρίτο χρόνο. Στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων και τιμαλφών των θυμάτων τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα