Μαραθώνιος 2022: Στιγμιότυπα από την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Δεκάδες χιλιάδες οι δρομείς που συμετείχαν στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο ενώ η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου κατέκτησε την πρώτη θέση στις γυναίκες σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ.
- 13 Νοεμβρίου 2022 14:10
Με επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, που ξεκίνησε στις 09:00 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής (13/11).
Πάνω από 45.000 αθλητές από όλο τον κόσμο έδωσαν το παρών στον αγώνα. Οι αθλητές ξεκίνησαν από τον τύμβο Μαραθώνα και τερμάτισαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο ενώ σημειώνεται πως συμμετείχαν χιλιάδες δρομείς σε όλες τις αποστάσεις τόσο κατά μήκος της διαδρομής όσο και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Μεγάλος νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου αναδείχτηκε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με χρόνο 2:23:43, καθώς διατήρησε τις δυνάμεις του και στο 41ο χλμ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, προσπερνώντας τον Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος φαινόταν το φαβορί.
Μεγάλη νικήτρια του Μαραθωνίου αναδείχτηκε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με χρόνο 2:46:01. Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου με χρόνο 2:50:25 ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Ουρανία Ρεμπούλη με χρόνο 2:50:42.
Στιγμιότυπα από τον 39ο Μαραθώνιο
Η εκκίνηση των αθλητών με αμαξίδια:
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πήραν μαζί τα παιδιά και τα σκυλιά τους για να τρέξουν στον Μαραθώνιο
Στον αγώνα πήρε μέρος κι ένας αθλητής με ύψος 2.20 και ήταν ο ψηλότερος όλων.
Ο Στέλιος Πρασσάς, 91 ετών, ο οποίος τα τελευταία 30 χρόνια τρέχει στον Μαραθώνιο, αποτέλεσε και φέτος τον γηραιότερο δρομέα.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις