Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Τοπικές βροχές στην ανατολική Ελλάδα και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Τοπικές βροχές στην ανατολική Ελλάδα και μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Συννεφιά Eurokinissi

Οι άνεμοι στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στα βόρεια στους 24 βαθμούς και τους 25 με 27 στην υπόλοιπη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα ανατολικά και σχεδόν αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 βαθμούς στα βόρεια και τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχέςς κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα…

  • Στις 21/9/2006 εκδηλώθηκαν καταιγίδες και παρατηρήθηκαν 30 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο Κρήτης.
  • Ανάλογη κατάσταση είχαμε και το 2007 με υδροσίφωνα στο Ηράκλειο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα