Κακοκαιρία Αθηνά: Υποχωρεί πρόσκαιρα από το απόγευμα

Κακοκαιρία Αθηνά: Υποχωρεί πρόσκαιρα από το απόγευμα
Βροχερός καιρός στην Αθήνα AP

Νέα επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες αρχικά με εξασθένηση φαινομένων από το απόγευμα
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι έως 7 μποφόρ

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Περνά ανατολικότερα το πρώτο σύστημα και ο καιρός πρόσκαιρα βελτιώνεται . Το δεύτερο σύστημα θα μας επηρεάσει την Πέμπτη και Παρασκευή και θα είναι έντονο

Σήμερα Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας και τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 24και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία έως 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

Στις 12/10/2006 είχαμε πλημμύρες στα Χανιά, με 135 χιλιοστά βροχής στο αεροδρόμιο της πόλης. Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ κλειστό παρέμεινε για λίγες ώρες το αεροδρόμιο των Χανίων.

Το 2008 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με 119 χιλιοστά βροχής στο Σπήλι Ρεθύμνου και κατεγράφησαν υδροσίφωνες στο Ηράκλειο.

Το 2009 ισχυρές καταιγίδες επηρέασαν το Αγρίνιο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα