Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά σκόνης από την Αφρική
Κόσμος στην παραλία "Βοτσαλάκια" του Πειραιά Eurokinissi

Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή το επόμενο διήμερο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια

• Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή το επόμενο διήμερο – Από την Τετάρτη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

• Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση στα πελάγη τα 6 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές τη νύχτα στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ 06-10-2020

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, εκτός από τα δυτικά όπου θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 07-10-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΕΜΠΤΗ 08-10-2020

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι πυκνότερες και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-10-2020

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνότερες και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Βελτίωση το βράδυ. Η ορατότητα στα δυτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Παροδικές νεφώσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 29 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικά νεφελώδης ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη. Η μέγιστη θερμοκρασία από του 30 με 31 βαθμούς θα πέσει στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα