Από τη Χάλκη στη Ρόδο για ΑΤΜ

Από τη Χάλκη στη Ρόδο για ΑΤΜ

Χωρίς ΑΤΜ παραμένει το νησί της Χάλκης. Οι κάτοικοι μεταβαίνουν στη Ρόδο ή χρειάζονται ταχυδρομική επιταγή, επιλογές που κοστίζουν

Αν σκεφτούμε το ενδεχόμενο πτώχευσης, μια εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι αυτή των πολιτών να σπεύδουν στα ΑΤΜ για να βγάλουν τις καταθέσεις τους. Μια τέτοια όμως εικόνα το τελευταίο διάστημα δεν θα ίσχυε στη Χάλκη. Ο λόγος; Δεν υπάρχει αυτόματο μηχάνημα ανάληψης.

Απουσία τράπεζας και ΑΤΜ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρειάζεται ακόμα και να ταξιδέψουν στη Ρόδο για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

"Είναι σημαντικό να μην μπορείς να βγάλεις χρήματα. Σήμερα μου ζήτησαν τα παιδιά που εργάζονται μαζί μου σε ένα έργο να μεταβούν στη Ρόδο γιατί είχαν ξεμείνει", ανέφερε στο NEWS 247 η αρχιτέκτονας Ελένη Μπακόλα.

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που κάποιος χρίζεται "καρτοκράτορας" εθελοντικά, αναλαμβάνοντας να πάρει τις πιστωτικές κάρτες συμπολιτών του στη Ρόδο και να φέρει πίσω χρήματα για όλους.

Μία από τις εναλλακτικές επιλογές η ταχυδρομική επιταγή που βέβαια κοστίζει έξι ευρώ. Σε κάθε δηλαδή περίπτωση θα πρέπει κάποιος να πληρώσει για να έχει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η τράπεζα Δωδεκανήσου προχώρησε στην απομάκρυνση του μοναδικού ΑΤΜ όταν το δημοτικό συμβούλιο ακύρωσε το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Χρησιδανείου που είχε υπογραφεί ανάμεσα στο τραπεζικό ίδρυμα και την προηγουμένη Δημοτική Αρχή και προέβλεπε να πληρώνει ο Δήμος το ρεύμα για το μηχάνημα.

Ο δήμαρχος Χάλκης έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να τοποθετηθεί μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων άλλου πιστωτικού ιδρύματος και να αποφευχθεί η περαιτέρω ταλαιπωρία των κατοίκων.

Εκφράζονται ωστόσο φόβοι πως ενδεχομένως το νέο ΑΤΜ πραγματοποιήσει την "άφιξή" του με την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν. Ο χρόνος θα δείξει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ακριτική Ελλάδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έχασε τον γιο της και αφιερώθηκε στη στήριξη θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων

Η ιστορία μιας εκπαιδευτικού: Αφήνοντας την οικογένεια στην Πάτρα για να διδάξει στην ακριτική Νίσυρο

Χαμένοι στη... λίστα Λαγκάρντ και τη συνωνυμία

SHARE:

24Media Network