Ρούλα Πισπιρίγκου: Επιμένει στη σιωπή – Έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επιμένει στη σιωπή – Έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών
Η 33χρονη μητέρα από την Πάτρα, οδηγούμενη στον ανακριτή ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Αντιμέτωπη με ένα συμπαγές κατηγορητήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου, που επιμένει στη σιωπή. Γιατροί και νοσηλευτές ανέδειξαν την ένοχη συμπεριφορά της σε όλες τις φάσεις νοσηλείας της Τζωρτζίνας και ειδικά στις τελευταίες της στιγμές.

Επιμένει στην σιωπηρή και αμυντική της στάση η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής που όπου κρατείται έως το μεσημέρι της Δευτέρας που θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της Ανακρίτριας για να απολογηθεί για την κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση που αντιμετωπίζει, σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τόσο από τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία Πάτρας και Αθήνας που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, όσο και από αυτά που η ίδια είχε ισχυριστεί ως προς τους χρόνους παραμονής της, που ήταν μόνη της με το παιδί της στο δωμάτιο της στο νοσοκομείο.

Οι καταθέσεις που «καίνε» την Πισπιρίγκου είναι ειδικά μίας νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου μεταφέρει την εικόνα της μητέρας μόλις το παιδί της έχει πάθει καρδιακό επεισόδιο και βγαίνει με σχεδόν χαλαρό βηματισμό προς το μέρος της, σαν να είχε σκοπό απλά να ζητήσει από τη νοσοκόμα σεντόνια και όχι να ζητήσει βοήθεια, όπως περιγράφει και στη συνέχεια της μίλησε χαμηλόφωνα. Όταν εκείνη κατάλαβε ότι της έλεγε πως το παιδί κάνει επεισόδιο κάλεσε τους γιατρούς.

H Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στην ανακρίτρια INTIME

Οι γιατροί όμως περιέγραψαν και ένα περιστατικό που προηγήθηκε της ημέρας του θανατηφόρου επεισοδίου κατά την διάρκεια άλλου επεισοδίου της Τζωρτζίνας με σπασμούς, όπου η Πισπιρίγκου είχε πει στους γιατρούς, ότι «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα», σαν να τους προανήγγειλε αυτό που επρόκειτο να συμβεί την στιγμή που η έως τότε κλινική της εικόνα δεν προδίκαζε κάτι τέτοιο.

Την «καίει» όμως και η κατάθεση γιατρού του «Ωνασείου» όπου κάνει λόγο για τον βηματοδότη που είχε τοποθετηθεί στο παιδί και που ουσιαστικά είχε θωρακιστεί πλήρως καρδιολογικά και κάτω υπό φυσιολογικές συνθήκες και χωρίς εξωγενείς παράγοντες αυτό που της συνέβη δεν θα μπορούσε ποτέ να είχε συμβεί.

Όταν βγήκαν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και έδειξαν πως χορηγήθηκε κεταμίνη, που δεν είχε χορηγηθεί από τα νοσοκομεία, ταίριαζαν απόλυτα οι χρόνοι επίδρασης της συγκεκριμένης ουσίας στον οργανισμό του παιδιού με τους χρόνους που ήταν μόνη της η μάνα με το παιδί.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ποσότητα της τάξεως των 6,5 mg/l, που στην κλίμακα των επιδράσεων θεωρείται τεράστια ποσότητα, θανατηφόρα και ικανή να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί από ορισμένους αστυνομικούς. Σημειώνεται πως η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων, σε κάποιες περιπτώσεις και ως αρχικό στάδιο αναισθησίας σε νοσοκομεία και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά.

Ο χρόνος επίδρασης μεταξύ της χορήγησης και της κατάληξης θεωρείται από δευτερόλεπτα έως και στο μέγιστο 20 λεπτά, που ταιριάζει απόλυτα με τον χρόνο που έμεινε μόνη της η μάνα με το παιδί και οι χρόνοι αντίδρασης διαφοροποιούνται ανάλογα και με τον τρόπο χορήγησης, (ενδοφλέβια, ενδορινικά και διά καταπόσεως) που δεν είναι γνωστός ακόμη και θα προκύψει μόνο από την ίδια την κατηγορούμενη, εφόσον εκείνη ομολογήσει.

Ρούλα Πισπιρίγκου INTIME

Πιο συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής αναφέρει ως προς τους χρόνους και την δραστικότητα της κεταμίνης:

«Ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι: άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χρήση, 1-5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χρήση, 5-10 λεπτά ενδορινικά και 15-20 λεπτά με λήψη από το στόμα. Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, εκτός της αναπνευστικής καταστολής, που προκαλεί η κεταμίνη, είναι ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμός, μυδρίαση, υπέρταση, σπασμοί, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, εμετοί κλπ».

Συμπτώματα δηλαδή που εμφάνισε σε όλες τις προηγούμενες νοσηλείες της και περιπέτειες υγείας που αντιμετώπισε η άτυχη Τζωρτζίνα, ένα υγιέστατο έως τότε παιδάκι που κανείς γιατρός δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί αντιμετώπιζε αυτά τα προβλήματα, έως ότου βγήκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων μετά τον θάνατό της. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ενδεχομένως έγιναν απανωτές απόπειρες σε βάρος της έως και εννέα φορές, κάτι που μένει βεβαίως να αποδειχτεί.

Σε κάθε περίπτωση, αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναφέρουν πως ακόμα και εάν η χορήγηση έγινε διά στόματος, το 20λεπτο που είναι το ανώτερο χρονικό διάστημα για τις δράσεις αυτές της κεταμίνης, καλύπτεται πλήρως απ’ όσα προκύπτουν από το υπόλοιπο υλικό της δικογραφίας και τις καταθέσεις.

Μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και την επικοινωνία της ΜΚΟ «Κλίμακα» την Τετάρτη με τις εισαγγελικές Αρχές για πιθανή πρόθεσή της κατηγορούμενης να αυτοκτονήσει, δόθηκε αμέσως εντολή να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες σε βάρος της και να προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Βεβαίως, αστυνομικοί που όλο αυτόν τον καιρό επικοινωνούσαν μαζί της επισημαίνουν ότι κάθε άλλο παρά τους είχε ή έχει δώσει την ιδέα ότι εμφανίζει τάσεις αυτοκτονίας…

Άγνωστος παραμένει επίσης ο τρόπος που η μάνα κατάφερε να προμηθευτεί την ουσία αυτή, παρότι δεν θεωρείται δύσκολο να την προμηθευτεί κανείς, ωστόσο από την έως τώρα έρευνα που έγινε δεν προέκυψε ο τρόπος που το έκανε και μένει και αυτό να το εξηγήσει η ίδια εφόσον πάντα θελήσει να ομολογήσει τις ειδεχθείς της πράξεις για τις οποίες και κατηγορείται, αλλιώς η έρευνα και γι’ αυτό θα συνεχιστεί και βεβαίως θα εξεταστούν όλες οι πιθανότητες αλλά και θα ερωτηθούν και συγγενικά πρόσωπα, ειδικά εκείνα που φέρονται να είχαν σχέση με φαρμακαποθήκη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση των εισαγγελικών Αρχών για τις δικογραφίες των θανάτων και των άλλων δύο παιδιών, καθώς για αυτά η έρευνα συνεχίζεται και αναμένεται συσχετισμός των υποθέσεων και ενδέχεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και για αυτούς τους θανάτους. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κύκλος των κατηγορουμένων να επεκταθεί και για τις αδερφές της Τζωρτζίνας, αλλά και να αναζητηθούν ευθύνες και για τους χειρισμούς αρμοδίων κρατικών λειτουργών ειδικά στην περίπτωση της Ίριδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα