Επαγγελματίες μεσάζοντες οι δύο εκ των συλληφθέντων για εμπορία βρέφους στο Βόλο

Επαγγελματίες μεσάζοντες οι δύο εκ των συλληφθέντων για εμπορία βρέφους στο Βόλο

Βεβαρυμένο το παρελθόν δύο εκ των συλληφθέντων για την εμπορία βρέφους στο Βόλο. Στις δικαστικές αρχές φάκελοι με τέσσερις ακόμα περιπτώσεις υιοθεσιών νεογέννητων, τους οποίους κατείχε ο δικηγόρος

Λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών, που εξαρθρώθηκε στο Βόλο, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, το Σάββατο (18/01), με τους δύο εκ των συλληφθέντων να είναι επαγγελματίες μεσάζοντες ενώ βρέθηκαν έγγραφα και για άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

Πιο αναλυτικά, στα χέρια των αρχών έχουν πέσει, μέχρι στιγμής, επτά άτομα. Ένας 53χρονος ημεδαπός δικηγόρος, μία 24χρονη Βουλγάρα, μητέρα του βρέφους που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία, τέσσερις Βούλγαροι, δύο άνδρες ηλικίας 45 και 40 ετών και δύο γυναίκες 33 και 66 ετών και ένας 62χρονος ημεδαπός, ενδιαφερόμενος αγοραστής του νεογέννητου.

Ο 62χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράνομη υιοθεσία, η 24χρονη μητέρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράδοση ανήλικου τέκνου κατ' επάγγελμα από κερδοσκοπία ενώ εις βάρος των υπόλοιπων έχει σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ΄επάγγελμα από κερδοσκοπία.

Το παρελθόν των δύο

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι δύο εκ των συλληφθέντων, ο 45χρονος Βούλγαρος και η 33χρονη σύζυγος του, είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα. Τον Μάρτιο του 2006 είχαν συλληφθεί στην περιοχή του Αλμυρού, σε προκαθορισμένο ραντεβού, να παραδίδουν βρέφος για υιοθεσία σε γυναίκα αστυνομικό, που προσποιούνταν την ενδιαφερόμενη άτεκνη γυναίκα.

Στον 46χρονο είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους την 1η και 16η μέρα κάθε μήνα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στα τέλη του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, ο 53χρονος δικηγόρος έφερε σε επαφή τον 62χρονο με τον 45χρονο αλλοδαπό, που είχε το ρόλο του μεσάζοντα. Ο υποψήφιος πατέρας εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει το βρέφος και συμφώνησαν ότι ο 45χρονος θα μεσολαβούσε για την υιοθεσία του μωρού έναντι 5.000 ευρώ.

Τρεις μήνες μετά, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο 40χρονος μετέβη στη Βουλγαρία, από όπου παρέλαβε την 24χρονη ομοεθνή του και την μετέφερε στον Αλμυρό Μαγνησίας. Εκεί η εγκυμονούσα φιλοξενήθηκε στο σπίτι του, όπου διέμενε και η 66χρονη μητέρα του.

Στις αρχές του τρέχοντος μήνα η 66χρομνη συνόδευσε την 24χρονη στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ένα αγοράκι. Αφού πήρε εξιτήριο, η 24χρονη επέστρεψε στην παραπάνω οικία ενώ ο αλλοδαπός μεσάζοντας συναντήθηκε εκ νέου με τον 62χρονο για επιβεβαίωση της συμφωνίας.

Το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υποψήφιου πατέρα με τον αλλοδαπό μεσάζοντα και το δικηγόρο, ο 62χρονος πήγε στο σπίτι του 45χρονου. Εκεί βρισκόταν και η 33χρονη σύζυγος του, ο 40χρονος και η 24χρονη μητέρα του βρέφους. Αφού είδε το μωρό, ο 62χρονος τους έδωσε 50 ευρώ ως προκαταβολή ενώ η αποπληρωμή θα γινόταν με την παράδοση του βρέφους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κατά την αποχώρηση του 62χρονου, αστυνομικοί τον συνέλαβαν, όπως έγινε και με τα άλλα μέλη του κυκλώματος ενώ το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 825 ευρώ και 100 δολάρια ΗΠΑ και τέσσερις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Το πρωί της Παρασκευής (17/01) συνελήφθη και ο δικηγόρος. Στο σπίτι και στο γραφείο του βρέθηκαν τέσσερις φάκελοι με έγγραφα, από τα οποία προκύπτουν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσιών βρεφών που τελέστηκαν μέσα στο 2013, με βιολογικούς γονείς Βούλγαρους στις τρεις περιπτώσεις και Έλληνες στην τέταρτη. Τα έγγραφα εστάλησαν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου για τα περαιτέρω.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σοκ στο Βόλο: Δικηγόρος και λιμενικός σε κύκλωμα εμπορίας βρέφους 11 μόλις ημερών - Επτά συλλήψεις

SHARE:

24Media Network