Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες από τη Σερβία προς την Ελλάδα

Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες από τη Σερβία προς την Ελλάδα
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με την Τατιάνα Μάτιτς

«Οι Σέρβοι ταξιδιώτες μπορούν να εμπιστεύονται απόλυτα την Ελλάδα», δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Η Σερβία αποτελεί μια σημαντική τουριστική αγορά για τη χώρα μας, ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω εγγύτητας.

Παράλληλα, οι Σέρβοι χαρακτηρίζονται και ως τουρίστες ανώτερης οικονομικής κατάστασης, ενώ ενισχύουν και τον λεγόμενο οδικό τουρισμό.

Προς ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, είχε συνάντηση με την Τατιάνα Μάτιτς, υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, με την οποία υπέγραψε Κοινή Δήλωση συνεργασίας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας στον τουρισμό.

«Ελλάδα και Σερβία συντονίζονται και συμπορεύονται στον αγώνα για την απελευθέρωση της τουριστικής δραστηριότητας, στον αγώνα για την επιστροφή στην κανονικότητα», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης, με την Τατιάνα Μάτιτς, να τονίζει ότι «δεσμευτήκαμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να βρεθούν οι λύσεις για τα προβλήματα τα οποία προκάλεσε ο COVID-19. Μια από τις λύσεις αυτές, προς την εξασφάλιση της υγειονομικής προστασίας των ταξιδιωτών, είναι η εφαρμογή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού και η αμφίπλευρη αναγνώρισή του».

Παράλληλα, ο Χάρης Θεοχάρης είχε στο Βελιγράδι συνάντηση με τον διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας (YUTA) Αλεξάνταρ Σένισιτς, ο οποίος και επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των Σέρβων για ταξίδια στην Ελλάδα.

Ο Χάρης Θεοχάρης με τον διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας Αλεξάνταρ Σένισιτς

Μάλιστα, ανέφερε ότι «η υπογραφή της Κοινής Δήλωσης και τα ειδικά πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν τα ταξίδια στην Ελλάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ θα βοηθήσουν πολύ την αγορά. Η τουριστική κίνηση σε αυτές τις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε λόγω COVID-19 μπορεί το 2021 να ξεπεράσει το 50% της κίνησης του 2019, με πάνω από 1 εκατ. τουρίστες από τη Σερβία προς την Ελλάδα)».

Παράλληλα, ο Αλεξάνταρ Σένισιτς συζήτησε με τον Ελληνα υπουργό Τουρισμού το ζήτημα των «voucher» για τα ταξίδια τα οποία αναβλήθηκαν πέρυσι, ενώ επισήμανε ότι «ιδιαιτέρως σημαντικό για την κίνηση από τη Σερβία προς την Ελλάδα είναι το άνοιγμα της συνοριακής πύλης στους Ευζώνους». Ο ίδιος ζήτησε, αν είναι εφικτό, να υπάρχει ειδική μεταχείριση για τους Σέρβους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα και δήλωσε ότι προσβλέπει «στην εποικοδομητική επικοινωνία και συνεργασία για την εξομάλυνση της κατάστασης, προς όφελος των επαγγελματιών και των δύο χωρών, αλλά και για τον κόσμο που επιθυμεί πολύ να ταξιδέψει».

«Οι Σέρβοι ταξιδιώτες μπορούν να εμπιστεύονται απόλυτα την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι πρωτοπόρος στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή πρωτοκόλλων υγειονομικής ασφάλειας, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. Η Σερβία ανήκει στις χώρες προέλευσης τουριστών για τις οποίες οι πύλες της Ελλάδας θα είναι ανοικτές από τα μέσα Απριλίου. Ανοίγουμε με ασφάλεια το ταχύτερο δυνατόν, εφαρμόζοντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα, για τη Σερβία, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Ισραήλ και τα Αραβικά Εμιράτα, σε αυτή την πρώτη φάση. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού, θα ήθελα να ενημερώσω κάθε Σέρβο πολίτη ο οποίος σκέφτεται να έρθει στην Ελλάδα το 2021 ότι, προκειμένου να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας, θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένος είτε να έχει περάσει αρνητικό τεστ ή να έχει αναρρώσει από κορονοϊό. Θα υπάρχουν επίσης δειγματοληπτικά και στοχευμένα τεστ στα σύνορά μας. Στο βαθμό που κάποιος είναι αρνητικός, θα μπορεί να πηγαίνει στο ξενοδοχείο και να απολαμβάνει τις διακοπές του χωρίς καμία επιπλέον υποχρέωση, με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για κάθε Έλληνα πολίτη και κάθε φιλοξενούμενο» δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα