Δύο οι νεκροί διαδηλωτές στην Τουρκία

Δύο οι νεκροί διαδηλωτές στην Τουρκία

Δύο νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός των πρόσφατων επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη. Φουντώνει η λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Το θανάσιμο τραυματισμό ενός 30χρονου, τον οποίον ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία της πόλης, ακολούθησε ακόμα ένας.

Υπέκυψε διαδηλωτής ο οποίος είχε τραυματιστεί στη διάρκεια της νύχτας κατά τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης.

"Δύο πολίτες τραυματίστηκαν σοβαρά το βράδυ της Πέμπτης από μία βομβίδα διασποράς. Δυστυχώς, ένας από αυτούς κατέληξε σήμερα", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού.

Ο ίδιος είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στη διαδικασία αναγνώρισης του νεκρού. Ακόμη οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των χθεσινών ταραχών, αλλά κανένας τους δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το πρώτο θύμα, ο Ουγκούρ Κουρτ, παρευρισκόταν στην κηδεία συγγενούς του χθες Πέμπτη, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι στη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών στη συνοικία Οκμεϊντανί, συχνά θέατρο ταραχών.

Τα νέα βίαια επεισόδια σημειώνονται σχεδόν ένα χρόνο μετά τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες προκάλεσαν κύμα αντικυβερνητικών διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού.

Τα χθεσινά επεισόδια ξεκίνησαν όταν μία ομάδα αποτελούμενη από 10 με 15 άτομα άρχισε να φωνάζει συνθήματα υπέρ του Μπερκίν Ελβάν, του 15χρονου ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε συγκρούσεις με την αστυνομία, και κατά της κυβέρνησης με αφορμή το δυστύχημα στο ορυχείο της Σόμα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 301 άνθρωποι.

Ο Κουρτ κατέληξε στο νοσοκομείο αργά χθες το βράδυ, γεγονός που πυροδότησε νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου του Κουρτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νεκρός ο Τούρκος διαδηλωτής, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

SHARE: