H αστυνομία ακινητοποίησε 87χρονη που μάζευε χόρτα με όπλο taser

H αστυνομία ακινητοποίησε 87χρονη που μάζευε χόρτα με όπλο taser
H 87χρονη που συνελήφθη AP

Εγινε και αυτό στις ΗΠΑ. Η αστυνομία στην Τζόρτζια έκανε χρήση taser εναντίον 87χρονης που κρατούσε μαχαίρι για να... κόψει χόρτα.

Οταν η αμερικανική αστυνομία φτάνει στο σημείο να κάνει χρήση όπλου ακινητοποίησης Taser εναντίον…87χρονης, προφανώς κάτι δεν πάει καλά.

Και όμως ανώτερος αξιωματικός υπερασπίστηκε τη χρήση όπλου ακινητοποίησης εναντίον της γυναίκας η οποία μάζευε … χόρτα κοντά στο σπίτι της, στην πολιτεία Τζόρτζια.

«Ακολουθήσαμε τα πρωτόκολλα που ισχύουν» δήλωσε ο Τζος Έθεριτζ, επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Τσάτσγουορθ, διευκρινίζοντας ότι η ηλικιωμένη που χτυπήθηκε από το Taser κρατούσε μαχαίρι.

Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η ηλικιωμένη Μάρθα Αλ-Μπισάρα, η οποία δεν μιλάει αγγλικά, χτυπήθηκε στο στήθος, σε ένα αγροτικό μονοπάτι όπου συνήθιζε να πηγαίνει για να μαζεύει χόρτα.Ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος, οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες.

Η Μάρθα Ντάουνι, η εγγονή της 87χρονης, είπε στο NBC ότι «ποτέ δεν της έχουμε μιλήσει για πιστόλια που προκαλούν ηλεκτροσόκ, για Taser, άρα δεν γνώριζε τι ήταν». Η τοπική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η γιαγιά μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο και ότι η χρήση του Taser ήταν δικαιολογημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα