ΗΠΑ - Εκλογές: Οι δημοσκοπήσεις "καίνε" τον Τραμπ - "Είναι ψεύτικες" λέει ο ίδιος

ΗΠΑ - Εκλογές: Οι δημοσκοπήσεις "καίνε" τον Τραμπ - "Είναι ψεύτικες" λέει ο ίδιος
AP PHOTO/PATRICK SEMANSKY

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρο προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ εμπιστεύεται μόνο το δικό του ένστικτο και τις επιθέσεις κατά του Μπάιντεν, όπως η τελευταία: "Είναι ανίκανος να βάλει στη σειρά δύο προτάσεις".

Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε πρόσφατη δημοσκόπηση όπου εμφανίζεται να υπολείπεται του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη που προβλήθηκε στο Fox News: "Καταρχάς, δεν χάνω, διότι πρόκειται για ψεύτικες δημοσκοπήσεις", απάτησε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κρις Ουάλας σχετικά με μια δημοσκόπηση στην οποία ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ με 8%, 49% έναντι 41%.

"Ο Μπάιντεν είναι ανίκανος να βάλει στη σειρά δύο προτάσεις", είπε στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος εναντίον του αντιπάλου του, ενώ όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει εάν θεωρεί τον Δημοκρατικό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές "ξεμωραμένο", απάντησε: "Δεν θέλω να το πω αυτό, θα έλεγα ότι δεν είναι ικανός για να γίνει πρόεδρος. Για να γίνει κανείς πρόεδρος, πρέπει να είναι ατσίδας, να είναι σκληρός και πολλά άλλα πράγματα. Δεν βγαίνει καν από το υπόγειό του".

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόταν στο γεγονός ότι ο 77χρονος Τζο Μπάιντεν περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του κλεισμένος στην κατοικία του στην πολιτεία του Ντέλαγουερ. Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε τα συμπεράσματα δημοσκόπησης του Fox News που καταδεικνύει πως οι ψηφοφόροι τον θεωρούν λιγότερο «ικανό» σε σύγκριση με τον Μπάιντεν. Είπε μάλιστα ότι αυτό το θέμα θα λυθεί με ένα τεστ IQ στο οποίο θα υποβληθούν οι δύο υποψήφιοι.

"Ας κάνουμε ένα τεστ. Ας κάνουμε ένα τεστ τώρα. Να κάτσουμε ο Τζο και εγώ και να κάνουμε ένα τεστ", πρότεινε ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης, ο οποίος στις 3 Νοεμβρίου θα αναμετρηθεί στις κάλπες με τον πρώην αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα.

Μια άλλη δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε σήμερα και διεξήχθη από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC και την εφημερίδα Washington Post, καταγράφει μεγαλύτερο προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν επί του Ντόναλντ Τραμπ στηn πρόθεση ψήφου, με 55% έναντι 40%.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, Τραμπ
SHARE: