Κορονοϊός: Σε πολύ καλό δρόμο η Κύπρος - 15 νέα κρούσματα

Απολύμανση σε δρόμο της Λευκωσίας λόγω κορονοϊού
Απολύμανση σε δρόμο της Λευκωσίας λόγω κορονοϊού AP

Στα 750 συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο. Ικανοποιητική η εικόνα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στα 15 ανήλθαν την Παρασκευή (17/04) τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο από σύνολο 3.241 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσαν οι κυπριακές αρχές.

Συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών, έχουν ολοκληρωθεί 1.723 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια και έχουν εντοπιστεί 4 κρούσματα.

Από σύνολο 381 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντοπίστηκαν 3 κρούσματα, ενώ από σύνολο 162 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων εντοπίστηκαν 2 θετικά περιστατικά.

Επίσης, από σύνολο 388 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα και από 587 δείγματα που λήφθηκαν από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ βρέθηκαν 6 κρούσματα.

Εξάλλου, από το πρόγραμμα των 20 χιλιάδων εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν, από το Σάββατο 11 Απριλίου και μέχρι στις 4 το απόγευμα της 17ης του μηνός, συνολικά 6.499 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα τελευταία στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 750, περιλαμβανομένων των 10 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

«Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών σχηματίζουν μια εικόνα που μας ικανοποιεί», δήλωσε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου Λεόντιος Κωστρίκκης, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Πηγή: 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Κύπρος
SHARE:

24Media Network