Μπαρνιέ: “Οι τελευταίες προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι ακόμη ικανοποιητικές”

Μπαρνιέ: “Οι τελευταίες προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι ακόμη ικανοποιητικές”
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ στις Βρυξέλλες AP

Τα παιχνίδια τακτικής γύρω από το επικείμενο brexit συνεχίζονται. Ο Μισέλ Μπαρνιέ τονίζει ότι η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να βελτιώσει τις προτάσεις της.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε στους υπουργούς Εξωτερικών των 27 που συμμετέχουν στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων στο Λουξεμβούργο ότι οι τελευταίες προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι ακόμη ικανοποιητικές, σύμφωνα με τρεις ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Ο Μπαρνιέ δήλωσε επίσης ότι χρειάζεται ένα συμπεφωνημένο νομικό κείμενο μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας ώστε να είναι σε θέση να εισηγηθεί στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 17ης Οκτωβρίου την έγκριση συμφωνίας, διευκρίνισαν οι πηγές. Διαφορετικά, το πιθανότερο είναι ότι θα εισηγηθεί την διεξαγωγή περαιτέρω διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο μετά την σύνοδο κορυφής.

«Υπάρχει προθεσμία που λήγει απόψε για συμφωνία επί νομικού κειμένου», δήλωσε ευρωπαίος διπλωμάτης, καθώς ο Μισέλ Μπαρνιέ ενημερώνει τους υπουργούς Εξωτερικών των 27. Αλλος ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει επίσημη προθεσμία, αλλά ότι ο Μπαρνιέ εξήγησε στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων ότι χρειάζεται μία συμφωνία επί νομικού κειμένου στο τέλος της ημέρας ώστε να είναι σε θέση να πει στους ευρωπαίους διπλωμάτες που θα συναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες ότι η εισήγησή του στο ευρωπαϊκό συμβούλιο της Πέμπτης-Παρασκευής θα είναι υπέρ της έγκρισης της συμφωνίας. «Η δουλειά συνεχίζεται, υπάρχει ακόμη δυνατότητα συμφωνίας», δήλωσε ο τρίτος ευρωπαίος διπλωμάτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα