Τέλος τα briefing στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ διώχνει τους "ανέντιμους" δημοσιογράφους

Ντ. Τραμπ
Ντ. Τραμπ AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει για μία ακόμη φορά αυτό που ξέρει καλύτερα: Στοχοποιεί δημοσιογράφους και κατηγορεί τα ΜΜΕ για fake news. Και "σκηνοθέτησε" ένα ακόμη σόου, διατάζοντας μέχρι νεωτέρας την αναβολή της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δικαιολόγησε σήμερα το τέλος του καθημερινού briefing στον Λευκό Οίκο αναφερόμενος στην «ανεντιμότητα» της πλειονότητας των δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του.

Η καθημερινή συνέντευξη τύπου του εκπρόσωπου της αμερικανικής προεδρίας, που μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση από την τηλεόραση από την αίθουσα τύπου στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, αποτελεί μια παράδοση πολλών δεκαετιών στη χώρα. Από τις αρχές της προεδρίας Τραμπ, αυτές οι συνεντεύξεις τύπου, που έδινε αρχικά ο Σον Σπάισερ, προτού αντικατασταθεί από τη Σάρα Σάντερς, δεν διεξάγονταν σε καθημερινή βάση αλλά ήταν τακτικές. Εδώ και αρκετούς μήνες, είναι η εξαίρεση παρά ο κανόνας.

Η τελευταία ενημέρωση από την εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου έγινε την 18η Δεκεμβρίου. «Ο λόγος για τον οποίο η Σάρα Σάντερς δεν ανεβαίνει πλέον στο βήμα είναι ότι ο Τύπος την αντιμετωπίζει με τρόπο πολύ αγενή και η κάλυψη είναι μεροληπτική, εκ μέρους, ιδίως, ορισμένες μελών του Τύπου» έγραψε σε tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Της είπα να μην ασχοληθεί πλέον, το μήνυμα θα περάσει έτσι κι αλλιώς! Η πλειονότητα (των ΜΜΕ) δεν μας καλύπτει ποτέ με τρόπο ειλικρινή, εξ ου και ο όρος Fake News!» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλεϊ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Σάρα Σάντερς θα επιστρέψει «όταν βρει έναν λόγο να το κάνει». «Η Σάρα Σάντερς θα επιστρέψει μετά βεβαιότητας στο βήμα… για να μεταδώσει το μήνυμα στους Αμερικανούς πολίτες» είπε ο Γκίντλεϊ στο Fox News.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια υποψήφιοι για Χρυσά Βατόμουρα

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ

Επίθεση Τραμπ σε Πελόζι για το shut down και το μεταναστευτικό

Mία αφροαμερικανή στην κούρσα για την προεδρία-Ποια είναι η Καμάλα Χάρις

SHARE:

24Media Network