'Το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών' στην ιστορία των ΗΠΑ, καταγγέλλει ο Τραμπ

President Donald Trump attends the commencement address at the U.S. Coast Guard Academy in New London, Conn., Wednesday, May 17, 2017. (AP Photo/Susan Walsh)
President Donald Trump attends the commencement address at the U.S. Coast Guard Academy in New London, Conn., Wednesday, May 17, 2017. (AP Photo/Susan Walsh) AP

Αντιδρά ο Αμερικανός πρόεδρος στον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για την υπόθεση ενδεχόμενης ανάμιξης της Ρωσίας στις πρόσφατες εκλογές

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδοκίμασε την Πέμπτη τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για να ηγηθεί της έρευνας για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τον χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» στην αμερικανική ιστορία, μερικές ώρες αφότου είχε δηλώσει πως προσδοκά να πραγματοποιηθεί μια ενδελεχής έρευνα.

Αντιμέτωπο με την αυξανόμενη πίεση από τον Λόφο του Καπιτολίου, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διόρισε την Τετάρτη τον πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και ενδεχόμενη συνέργεια ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα.

Ο Τραμπ ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης σε δήλωσή του πως «μια ενδελεχής έρευνα θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε -- ότι δεν υπήρξε συνέργεια ανάμεσα στην εκστρατεία μου και οποιαδήποτε ξένη οντότητα».

Όμως το πρωί της Πέμπτης σε δύο μηνύματά του στο Twitter ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι είναι δυσαρεστημένος μ' αυτή την τελευταία εξέλιξη.

«Παρ' όλες τις παράνομες πράξεις που έλαβαν χώρα στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και στην κυβέρνηση Ομπάμα, ουδέποτε διορίσθηκε ειδικός εισαγγελέας!», έγραψε ο Τραμπ.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών σε βάρος ενός πολιτικού στην αμερικανική ιστορία!».

Τα σχόλια αυτά αντανακλούν μια ομιλία που έκανε την Τετάρτη ο Τραμπ, πριν ανακοινωθεί ο διορισμός του Μιούλερ, κατά την οποία υποστήριξε πως κανένας πολιτικός στην ιστορία «δεν αντιμετωπίσθηκε χειρότερα ή πιο άδικα» απ' ό,τι αυτός.

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τσάρλι Ντεντ δήλωσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι αναμίχθηκαν στις αμερικανικές εκλογές. Στόχος της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα, δήλωσε, είναι να καθορίσει αν υπήρξε συνέργεια ανάμεσα σε συνεργάτες του Τραμπ και τη Ρωσία για να συμβεί αυτό.

«Πιστεύω πως γι' αυτό έχουμε αυτή την έρευνα -- για να βρούμε αν υπήρξε πράγματι συνέργεια. Ελπίζω βεβαίως ότι δεν υπήρξε, αλλά, αν υπήρξε, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες», δήλωσε ο Ντεντ στο CNN.

(Φωτό: AP Photo/Susan Walsh)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

To σκάνδαλο που μπορεί να ρίξει τον Τραμπ. Παρεμπόδισε έρευνα του FBI

Ο Πούτιν 'αδειάζει' τον Τραμπ για τις απόρρητες πληροφορίες

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι ο Τραμπ 'σφύριξε' απόρρητα μυστικά στον Λαβρόφ

SHARE:

24Media Network