Ντέιβιντ Λίπτον: Ο αντικαταστάτης της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ντέιβιντ Λίπτον: Ο αντικαταστάτης της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ο δεύτερος τη τάξει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ο Αμερικανός Ντέιβιντ Λίπτον, ορίστηκε χθες Τρίτη προσωρινός αντικαταστάτης της Γενικής Διευθύντριας του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσινγκτον

Ο Αμερικανός Ντέιβιντ Λίπτον, ο νούμερο “2” μέχρι πρότινος του ΔΝΤ είναι αυτός που θα πάρει προσωρινά τη θέση της Κριστίν Λαγκάρντ μέχρι να βρεθεί μόνιμος αντικαταστάτης.

“Αποδεχόμαστε την απόφαση της κυρίας Λαγκάρντ να αποποιηθεί προσωρινά τις ευθύνες της στους κόλπους του ΔΝΤ για τη διάρκεια της περιόδου εξέτασης της υποψηφιότητας της για την προεδρία της ΕΚΤ. Περιβάλλουμε με την απόλυτη εμπιστοσύνη μας τον Ντέιβιντ Λίπτον, προσωρινό γενικό διευθυντή του ΔΝΤ”, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον θεσμό, η γενική διεύθυνση του οποίου ανατίθεται συνήθως σε κάποια προσωπικότητα από την Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά για τη διαδικασία εξεύρεσης του επόμενου γενικού διευθυντή ή της επόμενης γενικής διευθύντριας του Ταμείου. Προφανώς, οι αποφάσεις και οι σχετικές διαδικασίες θα δρομολογηθούν μετά τον οριστικό διορισμό της Λαγκάρντ στη θέση του προέδρου της ΕΚΤ μετά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων της Συνόδου Κορυφής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα