Πανελλήνιες 2019: Οι πρώτοι των πρώτων και τα μυστικά της επιτυχίας τους

Πανελλήνιες 2019: Οι πρώτοι των πρώτων και τα μυστικά της επιτυχίας τους
Μαθήτριες κοιτάζουν την βαθμολογία σε Λύκειο MotionTeam

Συστηματικό διάβασμα, πίστη στο στόχο και ψυχραιμία συστήνουν οι φετινοί αριστούχοι που βλέπουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα - Ο αριστούχος χωρίς φροντιστήριο, ο μαθητής με "ατόφιο" 20άρι στα δυσκολότερα μαθήματα και η θεσσαλονικιά με τα 19.422 μόρια.

Σήμερα αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας αλλά και στην ιστοσελίδα results οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, με την πρώτη επεξεργασία από τις βαθμολογίες να δείχνουν σημαντική πτώση των βάσεων σε αρκετές Σχολές.

Ωστόσο, ορισμένοι είδαν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα και θα σπουδάσουν αυτό που ήθελαν. Αριστούχοι των Πανελληνίων, από όλη την Ελλάδα, μιλούν για το «μυστικό» της επιτυχίας τους.

Η ιατρική σχολή ήταν η πρώτη επιλογή για τον Λευτέρη Χαλακατεβάκη που συγκέντρωσε 18.869 μόρια. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «οι καλές επιδόσεις και η επιτυχία είναι απόρροια της συστηματικής δουλειάς και μελέτης. Πέτυχα τον στόχο μου έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του οικογενειακού μου περιβάλλοντος και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μου».

Μέλος εθνικής ομάδας στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, ο απόφοιτος του Λυκείου Σούδας Επιμενίδης Κουντουράκης κατάφερε να συγκεντρώσει 18.693. Η βαθμολογία αυτή του ανοίγει την πόρτα για τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Η ικανότητα διαχείρισης του άγχους και το συστηματικό διάβασμα αποτέλεσαν τα κλειδιά για την επιτυχία μου δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Το σχολείο, οι καθηγητές, και οι κανονικοί ρυθμοί ζωής με βοήθησαν σημαντικά», τονίζει

Η Χρύσα Αθητάκη με 18.128 μόρια είχε βάλει ως στόχο να πετύχει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών .

Αποδίδει την επιτυχία της στην προσήλωση στον στόχο και την επιμονή. «Το μέτρο, η καλή ψυχολογία και το συστηματικό διάβασμα με βοήθησαν πολύ», επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι “άριστοι” των Τρικάλων

Ένας από αυτούς που συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία, είναι και ο Μενέλαος Αμπελαργάς από τα Τρίκαλα. Τα όνειρά του για εισαγωγή και σπουδές στην Ιατρική, γίνονται πραγματικότητα. Ο Μενέλαος Αμπελαργάς, δίνοντας για δεύτερη φορά εξετάσεις -1ο ΓΕΛ Τρικάλων – συγκέντρωσε συνολικά 19,225 μόρια με 19,8 στη Βιολογία, 19,3 στη Χημεία, 20 στη Φυσική και 17,4 στη Γλώσσα. Σημαντική ήταν η βοήθεια σε αυτή την επιτυχή προσπάθειά μου, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «από την οικογένειά μου, και γενικότερα τον περίγυρό μου, καθώς με στήριξαν παρά πολύ», ενώ σίγουρα απαιτείται διάβασμα, σκληρή δουλειά και ταπεινότητα και φυσικά υπομονή και επιμονή για την επιτυχία.

Υψηλή βαθμολογία και για την Κωνσταντίνα Σαριγγαλά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Συγκεντρώνοντας 18,747 μόρια, η Κωνσταντίνα Σαριγγαλά – 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων- βλέπει πως η προσπάθειά της για εισαγωγή, ως πρώτη προτίμηση στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, να έχει αποδώσει τους μέγιστους καρπούς. Το πολύ αλλά και μεθοδικό διάβασμα αποτελεί τη συνταγή της επιτυχίας, όπως και η στήριξη της οικογένειας, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ πάντα υπήρχε για την ίδια και ο ελεύθερος χρόνος. Τέλος, η ίδια δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους καθηγητές και το σχολείο της για τη συμπαράσταση που της παρείχαν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία.

Νίκος Δαμασκόπουλος: Ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία

Ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου, Νίκος Δαμασκόπουλος, είναι ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία και δεν αποκλείεται να είναι και πρώτος πανελλαδικά. Συγκέντρωσε συνολικά 19.554 μόρια και έγραψε 20 στην πληροφορική και στο Α.Ο.Θ. , 18,1 στην έκθεση και 19,8 στα μαθηματικά.

«Ήταν μια απαιτητική διαδικασία για όλους τους μαθητές διότι χρειάζεται διάβασμα, επιμονή πρόγραμμα και δουλειά. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ως το τέλος. Δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται ένας μαθητής ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Eίναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε πίστη σε αυτό που θέλουμε. Στόχος μου είναι η πυροσβεστική Ακαδημία και η σχολή ανθυποπυραγών… Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου από την »ΑΝΟΔΟ» που κάνουν πολύ καλή δουλειά…», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Αρίστευσε σε Μαθηματικά και Φυσική ο Ανδρέας Μαγκούτας από τη Λάρισα

Δύο «στρογγυλά» εικοσάρια στα Μαθηματικά και στη Φυσική από Λαρισαίο μαθητή. Ο λόγος για τον μαθητή Ανδρέα Μαγκούτα, ο οποίος πέτυχε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ένα σπουδαίο κατόρθωμα. Αρίστευσε με 100/100 στα δύο παραδοσιακά δυσκολότερα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης, τα Μαθηματικά και τη Φυσική. Πρόκειται για ένα σπάνιο, ίσως και μοναδικό κατόρθωμα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της μαθητικής του πορείας βραβεύθηκε επανειλημμένα σε μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωναν επιστημονικές ενώσεις (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία κ.ά). Φέτος, στη Γ’ Λυκείου όλη τη χρονιά απουσίασε μόνο τρεις ημέρες.

Ραφαήλ Στιβακτάκης: Έδωσε για δεύτερη φορά και συγκέντρωσε 19.051 μόρια

Έχοντας ήδη το 2016 περάσει στη Σχολή Αστυφυλάκων, ο Ραφαήλ Στιβακτάκης, επέστρεψε και πάλι στο ρυθμό των εξετάσεων, για να καταφέρει το μεγάλο του στόχο, να περάσει στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που το 2016 δεν «έπιασε» για ελάχιστα μόρια. Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών, σήμερα, του επιφύλαξαν μια από τις μεγαλύτερες χαρές, καθώς όχι μόνο κατάφερε να περάσει, αλλά και να αποτελεί έναν από τους αριστούχους, με 19.051 μόρια.

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα. Τελειώνοντας τη μια Σχολή, ξεκινάω την άλλη. Ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω στη ζωή μου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ραφαήλ Στιβακτάκης, απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.

Πρώτος στην Κοζάνη χωρίς να πάει σε φροντιστήριο

Ο Δημήτρης Βόγδου, από το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, φαίνεται πως είναι ο κορυφαίους από όλους τους υποψήφιους των τεσσάρων Λυκείων της πόλης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Kozanimedia ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ, Μπάμπης Γιαννακόπουλος, συγκέντρωσε 19.253 μόρια και θα εισαχθεί, φυσικά, στη σχολή της επιλογής του.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας (έχει άλλα τέσσερα αδέρφια), με καταγωγή από τον Κρόκο, ο Δημήτρης έγραψε 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καν να κάνει μαθήματα σε κάποιο ομαδικό ή ιδιαίτερο φροντιστήριο!

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Η πορεία προς τις πανελλαδικές περιβάλλεται από έναν μύθο, έτσι; Η ατελείωτη κούραση, το διάβασμα, να ξεχάσεις ότι ζεις και όλα τα συναφή. Θαρρώ πως είναι επιλογή μας ενίοτε πως θα διαχειριστούμε την κάθε πρόκληση. Και οι Πανελλήνιες είναι μέχρις στιγμής η μεγαλύτερη. Το θέμα είναι πώς θα την αντιμετωπίσεις. Με χαρά και αισιοδοξία ή με απόλυτη απελπισία. Ειλικρινά δεν υπήρξα απόλυτα αισιόδοξος. Τα «δεν περνάω ούτε με αίτηση» έδιναν και έπαιρναν. Βέβαια αγαπούσα τα μαθήματα και ας αγανάκτησα άπειρες φορές. Προς τον Γενάρη κατάλαβα ότι είναι ευχάριστη (μάλλον μπορείς εσύ να την κάνεις ευχάριστη) εμπειρία. Υπάρχουν άλλα τόσα άτομα που περνούν το ίδιο και κλαίτε μαζί. Χωρίς λίγο κλάψιμο (και κάψιμο) δεν βγαίνει η χρονιά».

Πηνελόπη Ξένου: Η Θεσσαλονικιά με τα 19.422 μόρια

Η Πηνελόπη Ξένου συγκέντρωσε 19.422 μόρια, όντας πρώτη στο σχολείο της, με μία πολύ σημαντική επίδοση πανελλαδικά.

Αναλυτικότερα, η Πηνελόπη Ξένου έγραψε στη Νεοελληνική Γλώσσα 18,7, στα Αρχαία 19,2, Ιστορία 19,8 και Λατινικά 20 (Ανθρωπιστικές – Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες). Η ίδια δήλωσε στο TyposThes, πώς «το πιο σημαντικό ήταν το πρόγραμμα που είχα. Πρέπει να προετοιμαστείς και να διαβάζεις συστηματικά για να μην έχεις μετά το άγχος ότι δεν προετοιμάστηκες κατάλληλα. Αυτό θεωρώ είναι το πιο σημαντικό». Η ίδια είπε πως περίμενε να πάει καλά στις πανελλαδικές.

«Όλη τη χρονιά είχα σταθερά καλές επιδόσεις. Το περίμενα. Αλλά περίμενα μέχρι 19.000 το πολύ. Το 19400 ήταν έκπληξη για μένα! Ίσως και οι καθηγητές μου να με βαθμολογούσαν αυστηρά».

Μέχρι σήμερα δεν είχε κατασταλάξει σε ποια σχολή να σπουδάσει, όμως, όπως είπε, τώρα, έχοντας δει και τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις, σκέφτεται να πάει στη Νομική. «Μου το επιτρέπουν και οι βαθμοί που πέτυχα», σχολίασε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα