Η Coca-Cola υιοθετεί νέες συσκευασίες με μη αποσπώμενα καπάκια και ενισχύει τα ποσοστά ανακύκλωσης στην Ελλάδα

Η Coca-Cola υιοθετεί νέες συσκευασίες με μη αποσπώμενα καπάκια και ενισχύει τα ποσοστά ανακύκλωσης στην Ελλάδα

Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε μία πιο eco-friendly καθημερινότητα που θα περιορίζει αποτελεσματικά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα;

Πολλοί πολίτες μπορεί να αποθαρρύνονται από την υιοθέτηση φιλικότερων προς το περιβάλλον συνηθειών, θεωρώντας ίσως ότι στην πράξη απαιτούνται μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Στην πραγματικότητα όμως, ακόμα και μικρές αλλαγές που θα εφαρμόσουμε συστηματικά και με συνέπεια μπορούν να έχουν πραγματικά θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas) πρωτοπορώντας στην υιοθέτηση πρωτοβουλιών που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια των καταναλωτών σε αυτή την κατεύθυνση, προχώρησε πρόσφατα στον επανασχεδιασμό των πλαστικών μπουκαλιών σε όλα τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τα ροφήματα του χαρτοφυλακίου της. Πιο συγκεκριμένα, πλέον 256 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια θα έχουν μη αποσπώμενα καπάκια, γεγονός που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να ανακυκλώνουν ολόκληρη τη συσκευασία, χωρίς να χρειάζεται να ξεχωρίσουν το καπάκι της. Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να περιορίσουν τα πλαστικά τους απορρίμματα, καθώς δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος πια να καταλήξει το καπάκι τους σε λάθος κάδο ανακύκλωσης. Ως εκ τούτου με τον νέο σχεδιασμό μπορούμε όλοι να ανακυκλώνουμε σωστά όλα τα μέρη του μπουκαλιού και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, με τον νέο σχεδιασμό των μπουκαλιών και τη διευκόλυνση της διαδικασίας ανακύκλωσης, η εταιρεία συνεχίζει να αναλαμβάνει δράση για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας για αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική Ελληνική νομοθεσία έναν χρόνο νωρίτερα από το 2024 που προβλέπουν οι αντίστοιχες προθεσμίες.

Επιπλέον, η Coca-Cola στην Ελλάδα πιστή στο όραμά της «Για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα» και στην στρατηγική της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, δημιούργησε την καμπάνια επικοινωνίας και ενημέρωσης «Για Πάντα Μαζί» που εξοικειώνει τους καταναλωτές με τις νέες συσκευασίες και τα μη αποσπώμενα καπάκια και δίνει εύκολες οδηγίες για τη σωστή χρήση και ανακύκλωση ολόκληρης της ανανεωμένης συσκευασίας.

Οι πιο πρόσφατες αυτές πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος ενός συνόλου δράσεων που υλοποιεί σταθερά τα τελευταία χρόνια η Coca-Cola στην Ελλάδα, ώστε οι πολίτες να αναγνωρίσουν τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης και να αντιληφθούν πως ακόμα και μία μικρή καθημερινή πράξη μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της εταιρείας της για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι και η κοινωνική πλατφόρμα Zero Waste Future, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να βρουν άμεσα το πλησιέστερο σημείο ανακύκλωσης στην περιοχή τους. Πρόκειται για μια ενέργεια με σημαντικό θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, καθώς από το 2018 που ξεκίνησε να λειτουργεί η πλατφόρμα έχουν συλλεχθεί συνολικά 2.200 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών. Τέλος, σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των πλαστικών διαδραμάτισε και η κυκλοφορία της πρωτοποριακής συσκευασίας KeelClip™ το 2022. Η νέα αυτή συσκευασία κατήργησε την πλαστική μεμβράνη σε όλες τις πολυσυσκευασίες αλουμινίου, μειώνοντας τα πλαστικά απορρίμματα και ενισχύοντας τα εθνικά ποσοστά συλλογής και ανακύκλωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα