Φώφη Γεννηματά: Συγκλονισμένος ο διεθνής πολιτικός κόσμος

Φώφη Γεννηματά: Συγκλονισμένος ο διεθνής πολιτικός κόσμος

Προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά, εκφράζοντας τη στήριξή της στους οικείους της.

Συγκλονισμένη η ελληνική και διεθνής πολιτική σκηνή από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά σε ηλικία 57 ετών μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Σημαίνουσες προσωπικότητες του πολιτικού ευρωπαϊκού -και όχι μόνο- χώρου εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατό της και τη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της.

Τη λύπη του εξέφρασε με μήνυμά του στο twitter, o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Είναι πολύ λυπηρό να μαθαίνω για τον θάνατο της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Μόλις πριν από λίγους μήνες, συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε την πορεία μετά την πανδημία. Σφοδρή μαχήτρια αλληλεγγύης, θα λείψει πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της”, είναι το μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συντετριμμένος εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος χαρακτήρισε τη Φώφη Γεννηματά ως “ένα από τα πιο ευγενικά πρόσωπα που έχω γνωρίσει. Αληθινή μαχήτρια”.

Το δικό τους “αντίο” είπαν και οι Σοσιαλδημοκράτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την ανακοίνωση του S&D να αναφέρει: “Με μεγάλη θλίψη μάθαμε για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, Πρόεδρος του Ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος. Οι σκέψεις μας πάνε στην οικογένεια της, στους φίλους της και σε όλους Έλληνες”.

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της “φίλης μου επί σειρά ετών” εξέφρασε και ο Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας για θαυμασμό για την αξιοπρέπεια και την πολιτική της διορατικότητα.

Για μία γυναίκα “γεμάτη αυτοπεποίθηση και ενέργεια” έκανε λόγο από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version