Γλέζος σε Ιερώνυμο: Όταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία

Γλέζος σε Ιερώνυμο: Όταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ-ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

To συγκινητικό αίτημα του Μανώλη Γλέζου στον Αρχιεπίσκοπο κατά την πρόσφατη συνάντησή τους. Τι αποκάλυψε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (Vid)

Στην αποκάλυψη του περιεχομένου της συζήτησης που είχε με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο, προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τη Ναύπακτο, όπου βρέθηκε την Κυριακή, για τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Μητροπολίτη Ιερόθεου.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Γλέζος του ζήτησε, όταν πεθάνει, να ταφεί με εκκλησιαστική κηδεία

Απευθυνόμενους στους παρευρισκόμενους, είπε χαρακτηριστικά:

“Θα σας πω κάτι… δεν το ξέρουμε όλοι μας αυτό… εζήτησε να με δει ο κ.Γλέζος. Ε, είπα ‘γιατί όχι;’, η Εκκλησία αγκαλιάζει τους πάντες. Ήρθε και του αφιέρωσα ένα βιβλίο και του γράφω ‘Σήμερα είσαστε η Αποκάλυψις'”.

“Τώρα, εγώ δεν κάνω προπαγάνδα, ούτε ψηφοθηρία. Ο Γλέζος τελείωσε πια, είναι 93 χρονών, δεν ξέρω αν ξανακατέβει πάλι για υποψήφιος”, διευκρίνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

“Γράψ’ τα γιατί μπορεί να παρεξηγηθούν μερικά πράγματα. Όταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμειχθούν σε αυτό το θέμα. Γιατί εγώ αγαπάω… σέβομαι την θρησκεία των πατέρων μου”, είπε ο Μανώλης Γλέζος στον Αρχιεπίσκοπο.

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα