Κατρίνης: Για πόσο ακόμη θα διαβάζει την δικογραφία για τα Τέμπη η Νέα Δημοκρατία;
Διαβάζεται σε 3'
Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, για τη δικογραφία της τραγωδίας των Τεμπών, ασκεί ο Μιχάλης Κατρίνης.
- 21 Μαΐου 2025 11:45
Στο κρίσιμο θέμα της δικογραφίας για τα Τέμπη αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι η ΝΔ, ένα κόμμα κυβερνητικό που έχει όλους τους μηχανισμούς κοινοβουλευτικούς, κυβερνητικούς, επικοινωνιακούς, εδώ και 25 μέρες «μελετάει τη δικογραφία», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι έχουμε ένα κόμμα το οποίο κινείται με τη λογική της «στραβής στη βάρδια» και ότι «σταθερά και επαναλαμβανόμενα προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες των στελεχών του».
Μιλώντας για τη στάση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «μελετάει τη δικογραφία και κάνει αυτό που δεν έκανε η ΝΔ και με ένα ξεκάθαρο, τεκμηριωμένο τρόπο, σε ένα πόρισμα 67 σελίδων, ζητά να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος για τον κ. Καραμανλή για το θέμα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών». Θύμισε ότι με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κος Καραμανλής είχε ενημερωθεί από εργαζόμενους, μηχανοδηγούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και από τον κ. Τσαλίδη, που είναι π. Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τον κίνδυνο πιθανού σοβαρού δυστυχήματος, πολύ καιρό πριν.
Ενώ λοιπόν ο κος Καραμανλής, είναι ενήμερος για μία πολύ δύσκολη κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, ενώ μπορεί με μία υπουργική απόφαση, να πει, εγώ σε αυτό το τμήμα το οποίο δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, δεν υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει πιθανότητα κινδύνου που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό δυστύχημα, μειώνω το όριο ταχύτητας, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα, αλλά λίγες μέρες πριν, μας κραδαίνει και επιπλήττει τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης που τον ρωτούν αν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε στους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει ασφάλεια στους σιδηροδρόμους.
Για το ίδιο θέματα, μιλώντας την Τρίτη (20/05) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει ούτε κυνήγι πολιτικών κεφαλών, ούτε βάζει πολιτικά κριτήρια ή ψάχνει για εντυπώσεις, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έβαζε και άλλα πολιτικά πρόσωπα στο κάδρο. Θύμισε τέλος, ότι για την 1η Μαρτίου του 23 το μεσημέρι είχε προγραμματίσει η παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού σε εκδήλωση – εγκαίνια τηλεδιοίκησης σε άλλο τμήμα της γραμμής. Προφανώς θα διαβεβαίωνε κι ο ίδιος τον ελληνικό λαό ότι οι σιδηρόδρομοι είναι ασφαλείς.