Inedit: Η premium μπίρα με υπογραφή του Ferran Adria, τώρα σε νέα συσκευασία

Διαβάζεται σε 4'
Inedit: Η premium μπίρα με υπογραφή του Ferran Adria, τώρα σε νέα συσκευασία

In edit σημαίνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, έτσι και η premium μπίρα που τόσο αγαπούν οι foodies, τώρα βγαίνει και σε ατομική συσκευασία 330 ml για να μη χρειαστεί να τη μοιραστείς με κανέναν.

Την Inedit τη γνώρισα πρώτη φορά σε ένα γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο που είχα πάει με την παρέα μου, όταν ο sommelier μας την πρότεινε αντί κρασιού. Ομολογώ πως η πρότασή του στην αρχή μου είχε φανεί περίεργη, όταν όμως τη δοκίμασα, κατάλαβα πολύ καλά τι εννοούσε.

Από τότε την έχω παραγγείλει πολλές φορές στα καλά εστιατόρια της πόλης, μόνο που πια δε με εκπλήσσει το πόσο πολύ πάει με διάφορες γεύσεις. Από κόκκινο κρέας μέχρι ψάρι και θαλασσινά, ενώ δένει υπέροχα και με πιο street food γεύσεις.

Η Inedit που δημιουργήθηκε από τον θρύλο της κουζίνας, Ferran Adria και την ομάδα του στο εστιατόριο elBulli, είναι ίσως η πιο γαστρονομική μπίρα που κυκλοφορεί και δεν είναι τυχαίο που δε λείπει από τις λίστες των πιο πρωτοπόρων εστιατορίων του κόσμου. Γεννημένη στη Βαρκελώνη, στο ζυθοποιείο της DAMM δεν άργησε να κατακτήσει το κοινό, αλλά και τα βραβεία.

Το 2022, είχα την ευκαιρία να βρεθώ στα κεντρικά της DAMM και να δω από κοντά χιλιάδες μπουκάλια να γεμίζουν με Inedit. Μια εμπειρία που αν αγαπάς την μπίρα και το καλό φαγητό, σίγουρα σου μένει αξέχαστη.

Ο Ferran Adria και η DAMM ήθελαν να φτιάξουν μια premium μπίρα που να μπορεί να συνοδεύσει ένα γαστρονομικό γεύμα, όπως μπορεί και ένα κρασί. Και τα κατάφεραν.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε μέχρι πρότινος οι λάτρεις της Inedit, ήταν πως στην Ελλάδα ήταν διαθέσιμη μόνο στη συσκευασία των 750 ml, όσο είναι δηλαδή ένα μπουκάλι κρασί. Αυτό αν δειπνείς μόνος σου ή είστε μικρή παρέα, μπορεί να αφαιρέσει από τη γευστική εμπειρία, καθώς αναπόφευκτα η μπίρα θα ζεσταθεί.

Όπως κάθε πρόβλημα έχει μια λύση όμως, έτσι και σε αυτό δεν άργησε να βρεθεί. Πλέον, η premium μπίρα από τη Βαρκελώνη, που αγαπήθηκε από τους foodies ανά την υφήλιο, κυκλοφορεί και σε ατομική συσκευασία 300ml για να μη χρειαστεί να τη μοιραστείς με κανέναν.

Εμείς είχαμε την τύχη να την απολαύσουμε στο Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά στο Παγκράτι. Εκεί ο σεφ, που γνωρίσαμε από τα εξαιρετικά bar πιάτα που μπορεί και δημιουργεί, είχε συνθέσει ένα μενού που απογείωνε τη γεύση της Inedit.

Τα sando, οι κροκέτες αλλά και το ταρτάρ γαρίδας μέσα σε φύλλο ιαπωνικής μέντας, έκαναν ιδανικό pairing με την Inedit, την οποία οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάναμε κατευθείαν από το μπουκάλι, όσο κάναμε socializing. Άλλωστε οι καλές μπίρες έχουν τη δύναμη να μας φέρουν πιο κοντά και η Inedit έκανε ακριβώς αυτό.

Την επόμενη φορά που θα βγεις για after office drinks με τους συναδέλφους σου ή πρώτο ραντεβού στην καλοκαιρινή Αθήνα, ζήτα να σου φέρουν μια Inedit 330ml. Είναι σίγουρο πως θα σε μιμηθούν και οι υπόλοιποι της παρέας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα