Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τοποθετούμε τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τοποθετούμε τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων
Πλυντήριο πιάτων

Προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Πολλοί από εμάς τοποθετούμε τα μαχαιροπίρουνα, χωρίς να ξέρουμε ποια είναι η σωστή πλευρά.

Ο εμπειρογνώμονας Ashley Iredale μίλησε για τον σωστό τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να τοποθετούνται τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο. Κι αυτός είναι… προς τα κάτω.

Πολλοί από εμάς τοποθετούμε τα μαχαιροπίρουνα έτσι ώστε να κοιτάζουν προς τα πάνω, θεωρώντας πως κατ’ αυτόν τον τρόπο αφήνουμε τα πιο βρώμικα μέρη εκτεθειμένα καλύτερα στο καυτό νερό του πλυντηρίου. Άλλοι τα τοποθετούν προς τα κάτω ώστε να αποφύγουν να κόψουν κάποιο δάχτυλο την ώρα που το αδειάζουν.

Ο Ashley όμως μας παρέχει τη μια και μοναδική σωστή απάντηση. Κι’ αυτή είναι ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.

Αν και παραδέχεται τα ισχυρά επιχειρήματα εκ μέρους και των δύο πλευρών, παρουσιάζει 3 βασικούς λόγους για να τοποθετούμε τα μαχαιροπίρουνα μας προς τα κάτω.

Το πρώτο είναι η ασφάλεια. Δεν υπάρχει λόγος να λερώσουμε τα καθαρά σκεύη μας με αίματα κι αυτό επειδή υπήρχε ένα και μόνο μαχαίρι που κοίταζε προς τη λάθος μεριά.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την εκφόρτωση του πλυντηρίου, αφού όπως αναφέρει είναι πιο εύκολο να μπορούμε να τα πιάσουμε κατευθείαν από την λαβή τους για να τα βάλουμε πίσω στη θέση τους.

Το τελευταίο επιχείρημα αφορά την προσωπική υγιεινή. Αν τα μαχαιροπίρουνα είναι τοποθετημένα με τις μύτες να κοιτούν προς τα πάνω τα ακουμπάς με τα χέρια σου από το σημείο που αργότερα θα φας.

Extra tip: Με αυτόν τον τρόπο τα μαχαιροπίρουνα δεν θα έχουν δαχτυλιές, πράγμα ιδιαίτερα καλό εάν έχεις καλεσμένους.

Όσον για το με ποιόν τρόπο πλένονται καλύτερα ο Ashley αναφέρει πως πλένονται το ίδιο καλά είτε τοποθετημένα προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Γι’ αυτό και δεν αξίζουν κομμένα δάχτυλα.

Ορίστε λοιπόν η απάντηση σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα της οικοκυρικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα