Στέλιος Μάινας: Αγάπησα τους “Μεν και Δεν”, αλλά φοβήθηκα την κωμωδία

Στέλιος Μάινας: Αγάπησα τους “Μεν και Δεν”, αλλά φοβήθηκα την κωμωδία
Ο Στέλιος Μάινας στο "Αυτός και ο άλλος" Glomex

Ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Μάινας μίλησε για την εποχή των υψηλών αμοιβών στην τηλεόραση, για τους "Μεν και Δεν", αλλά και για τις γυναίκες.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Αυτός και ο άλλος” στην ΕΡΤ βρέθηκε την Τρίτη (24/11) ο Στέλιος Μάινας, ο οποίος μίλησε για τη “χρυσή εποχή” της τηλεόρασης, για τα επιτυχημένα σίριαλ που έχει παίξει, για τις γυναίκες, αλλά και το νέο του βιβλίο.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις κλειστές πόρτες που για πολλά χρόνια έβρισκε μπροστά του και εξήγησε γιατί λείπει περίπου μια δεκαετία από την τηλεόραση, γιατί δεν κάνει πιο συχνά κωμωδία και γιατί επιμένει να λέει όχι σε καθημερινή σειρά.

“Τα κριτήριά μου για να επιλέξω ένα ρόλο πλέον είναι το ένστικτο. Πρέπει να μ’ αρέσει η σειρά, να μ’ αρέσει αυτό που βλέπω γραμμένο. Συνήθως όταν διαβάζεις κάτι που είναι καλό φαίνεται από τις τρεις πρώτες σελίδες. Είπα “όχι” στις “Άγριες Μέλισσες”, γιατί δεν άντεχα να κάνω καθημερινή σειρά. Δεν κοίταξα καν για ποιο ρόλο με ήθελαν, γιατί είναι πολύ εξαντλητική η καθημερινή σειρά, δεν αντέχω”, δήλωσε ο ηθοποιός.

Μάλιστα, ο Στέλιος Μάινας αποκάλυψε πως πολλές φορές έτυχε να ζητήσει λιγότερα χρήματα, ώστε να μπορούν να δοθούν καλές αμοιβές και σε άλλους ηθοποιούς που θα συμμετείχαν στην ίδια δουλειά. “Ποτέ δεν ήμουν υψηλά αμειβόμενος ηθοποιός. Και εγώ και άλλοι συνάδελφοι, πολλές φορές είπαμε να κόψουν κάτι από εμάς και να φέρουν καλούς ηθοποιούς, παρά να έχουμε εμείς υψηλή αμοιβή και να παίζουμε μόνοι μας. Οι ηθοποιοί θέλουμε να έχουμε καλούς συναδέλφους στη δουλειά, παίρνουμε από τους άλλους”, ανέφερε. Παράλληλα, δήλωσε ότι “ούρλιαζε την περίοδο της φούσκας στην ελληνική TV ότι κάποια στιγμή θα σκάσει. “Έβλεπα τα SUV και τις Proshe και έλεγα χαλαρώστε ρε παιδιά, η χώρα μας δεν είναι Ελβετία. Και με κοιτούσαν με καχυποψία”.

Ο Στέλιος Μάινας αποκάλυψε, επίσης, τι ήταν αυτό που τον έκανε να πάρει την απόφαση να απομακρυνθεί μετά την ασύλληπτη επιτυχία της σειράς “Οι Μεν και οι Δεν στις αρχές της δεκαετίας του 90′. “Την αγάπησα αυτή τη δουλειά, αλλά φοβήθηκα την κωμωδία. Η κωμωδία είναι το πιο δύσκολο είδος. Είσαι συνέχεια στα “κόκκινα”. Ο κόσμος απαιτεί να τον ενεργοποιήσεις, να τον κάνεις να γελάσει. Κωμικός ηθοποιός δεν γίνεσαι, είσαι. Εγώ δεν είμαι. Οι κωμικοί ηθοποιοί το έχουν στη φύση τους να αυτοεκτεθούν. Είναι άλλο να πεις μπορώ να κάνω κωμωδία και άλλο να είσαι κωμική περσόνα”, δήλωσε.

Τέλος, ο αγαπημένος ηθοποιός ανέφερε γιατί θεωρεί ανώτερα όντα τις γυναίκες και αποκάλυψε τον τίτλο του νέου του βιβλίου, που σκοπεύει να εκδώσει μέσα στο 2020.

“Αν δεν συμφιλιωθείς με τη θηλυκή σου πλευρά και να δεις τι πραγματικά είναι, τότε δεν προχωράς. Εγώ αγαπάω και τη δική μου θηλυκή πλευρά και των γυναικών. Η γυναίκα είναι το πιο ολοκληρωμένο πλάσμα σε σχέση με εμάς. Είναι πιο συγκρατημένες και κυρίως πιο ανοιχτοί άνθρωποι. Χρειάζεται να καλλιεργήσουμε τη θηλυκή μας πλευρά. Το καινούργιο μου βιβλίο που γράφω, ελπίζω να το βγάλω εντός του 2020 και εκεί δεν έχω ένα ήρωα, αλλά μια ηρωίδα. Έχει τον τίτλο “Αναισθησία” και έχω εμπνευστεί από τις γυναίκες”, ανέφερε ο Στέλιος Μάινας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα