Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνέντευξη Σαμαρά

Διαβάστε ποια ήταν η αντίδραση των κομμάτων στη Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά.
- 13 Ιουνίου 2012 17:14
Με ανακοινώσεις και δηλώσεις αντέδρασαν τα γραφεία Τύπου των κομμάτων μετά τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
ΣΥΡΙΖΑ: “Αμετανόητος”
”Αμετανόητος ο κ. Σαμαράς, στη διακαναλική συνέντευξη τύπου επανέλαβε προς στους πολίτες, μια ακόμη φορά, τους εκβιασμούς των δανειστών, αποσιωπώντας το γεγονός ότι αν κάτι οδηγεί στη δραχμή αυτό είναι το μνημόνιο.
Έτσι, αποδεικνύεται ότι το μοναδικό πράγμα που ο κ. Σαμαράς μπορεί να εγγυηθεί είναι η συνέχιση του δεύτερου μνημονίου που ο ίδιος ψήφισε, δεσμεύτηκε προσωπικά προς την τρόικα να εφαρμόσει και αρνήθηκε να άρει τη δέσμευσή του όπως του ζήτησε να πράξει ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών.
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε σήμερα έτοιμος να ολοκληρώσει την κοινωνική και οικονομική καταστροφή της χώρας, που επιφέρουν τα μνημόνια. Ο ίδιος και το κόμμα του επιχειρούν προεκλογικά να συγκαλύψουν το γεγονός αυτό επιδιδόμενοι σε μια άνευ προηγουμένου κατασυκοφάντηση, διαστρέβλωση θέσεων και επίθεση λάσπης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα στελέχη του.
Ένα από τα πάμπολλα παραδείγματα είναι το ψέμα του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ υποστηρίζει τον αφοπλισμό της αστυνομίας γενικά, ενώ ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για αφοπλισμό στις διαδηλώσεις των πολιτών.
Ο λαός δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται από τον κ. Σαμαρά. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να εμπιστευτεί ένα κόμμα που ευθύνεται εξίσου με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου για το όργιο διαπλοκής και διαφθοράς, για τη λεηλασία των εισοδημάτων των πολιτών και για τη συρρίκνωση της λαϊκής κυριαρχίας.
Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να κατανοήσει τον αγώνα του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία”.
Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά τόνισε την ανάγκη διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης. Χαρακτηριστικά δήλωσε:
”Από τη σημερινή συνέντευξη του κ. Σαμαρά, όπως και από τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Τσίπρα, φαίνεται πόσο κρίσιμο είναι να προωθηθεί από τον ίδιο τον ελληνικό λαό η μόνη εφικτή, υπεύθυνη και προοδευτική γραμμή: Αυτή της διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σπάσει ο τεχνητός διπολισμός. Ότι πρέπει να ακυρωθούν τεχνητά και αδιέξοδα διλήμματα.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ένα ισχυρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμία άλλη ρεαλιστική πρόταση, που να δίνει απάντηση στην αγωνία του ελληνικού λαού, με ασφάλεια και προοπτική.”