"Ανοιχτή Πόλη": Μετρό Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο ανέκδοτο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΧΩΔΕ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ / ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ (ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΧΩΔΕ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ / ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ (ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ) EUROKINISSI

Πυρά κατά Μπουτάρη και Καλαφάτη, για τα προβλήματα στο Μετρό, από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη»

Εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του υποψηφίου δημάρχου Σταύρου Καλαφάτη στρέφει τα βέλη της, για τα προβλήματα στο έργο του Μετρό, η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπουτάρης και Καλαφάτης μετρούν ψήφους με …το Μετρό, που μετρά χρόνια, χρήμα και πληγές στην πόλη», τονίζει σε ανακοίνωση της η παράταξη και προσθέτει: «Το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι εδώ και δεκαετίες το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην ευρύτερη περιοχή: με «ζωή» τουλάχιστον 25ετή, με συνεχείς διακοπές από την ανάδοχη κοινοπραξία που οδηγούν σε νέα χατίρια οικονομικής φύσης, με την καταστροφή εν κρυπτώ της ιστορικής μνήμης και την εξόντωση των επιχειρηματιών που είχαν την ατυχία να γειτνιάζουν με τα εργοτάξια, το έργο αντί για ευλογία κατάντησε κατάρα.

Στο ίδιο πλαίσιο ανακολουθίας με την κυβέρνηση και την ανάδοχη εταιρεία αυτοτοποθετείται κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, που ανακάλυψε αίφνης, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, τις καθυστερήσεις και λοιπές αμαρτίες του έργου κατασκευής μετρό».

Επισημαίνει ακόμα πως « η τελευταία προθεσμία για τη λειτουργία του μετρό που είχε δώσει το κόμμα του κ. Μπουτάρη, το ΠαΣοΚ, ήταν το 2008! Τώρα μιλούν για το 2020 και αν… Η «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» απαιτεί από την κυβέρνηση και τα παρακολουθήματά της, τις ηγεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, να δημοσιοποιήσουν τις επαφές τους με την κατασκευάστρια κοινοπραξία και τις συμφωνίες μαζί της και να δηλώσουν στον λαό της Θεσσαλονίκης για πότε τοποθετούν την παράδοση του έργου και με ποιο τελικό κόστος. Έστω και λίγο καιρό πριν από την αποκαθήλωσή τους, ας δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπουτάρης: Τεράστιο ψέμα και λάσπη ότι ο Δήμος καθυστερεί το μετρό

Έρχεται το Μετρό στη Θεσσαλονίκη το... 2023

SHARE:

24Media Network