Σούνιο: Διάρρηξη και απόπειρα κλοπής στην καφετέρια του αρχαιολογικού χώρου

Σούνιο: Διάρρηξη και απόπειρα κλοπής στην καφετέρια του αρχαιολογικού χώρου
Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο Eurokinissi

Άγνωστοι διέρρηξαν την είσοδο της καφετέριας του αρχαιολογικού χώρου στον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την κασετίνα με τα χρήματα από το ΑΤΜ που βρισκόταν εντός της επιχείρησης.

Απόπειρα κλοπής ύστερα από διάρρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της καφετέριας του αρχαιολογικού χώρου στον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, από άγνωστους δράστες, στις δύο τα ξημερώματα.

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες, πιθανόν δύο, από την έως τώρα εικόνα που έχουν οι Αρχές, παραβίασαν την είσοδο της επιχείρησης και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό της αποπειράθηκαν να παραβιάσουν το ΑΤΜ συναλλάγματος που βρισκόταν εντός, με χρήση βαριοπούλας και λοστών, δίχως να τα καταφέρουν, προκαλώντας όμως φθορές στην επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της διάρρηξης ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και έτσι αφού πήραν μόνο 15 ευρώ από το ταμείο της καφετέριας, εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και τράπηκαν σε φυγή.

Από την Αστυνομία ακολούθησαν αναζητήσεις στην γύρω περιοχή, δίχως να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός τους, όμως η όλη ενέργεια αποδεικνύει την έλλειψη φύλαξης και μάλιστα σε έναν αρχαιολογικό χώρο με εμβληματικό χαρακτήρα όπως αυτός του Σουνίου.

Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ οι αξιωματικοί της Αστυνομικός που ερευνούν την υπόθεση έχουν ήδη πάρει και εξετάζουν καρέ-καρέ το υλικό του κλειστού κυκλώματος από τον αρχαιολογικό χώρο και την καφετέρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα