Χειροπέδες σε 'μαϊμού' βιομήχανους

Χειροπέδες σε 'μαϊμού' βιομήχανους

Ζευγάρι απατεώνων συστήθηκε ο ένας ως μεσάζοντας και η άλλη ως βιομήχανος σκυλοτροφών και έπεισαν δύο αγρότες να γίνουν δήθεν αντιπρόσωποί τους...

Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος δύο αγροτών στην Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, ζευγάρι απατεώνων προσποιήθηκαν ο ένας τον μεσάζοντα και η άλλη την ιδιοκτήτρια δήθεν βιομηχανικής μονάδας παραγωγής σκυλοτροφών στην Ιταλία που δήθεν έψαχνα για ενδιαφερόμενους να επενδύσουν τα χρήματά τους για να γίνουν αντιπρόσωποί τους στην Βόρεια Ελλάδα.

Με το πρόσχημα αυτής της υποτιθέμενης επιχειρηματικής συνεργασίας κατάφερε η γυναίκα μαζί με συνεργό της, από τον Μάρτιο του 2016 έως τώρα, να τους αποσπάσουν περισσότερα από 10.000 ευρώ. Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη του 57χρονου χθες το απόγευμα, για απάτη σε βάρος των δύο ευκατάστατων αγροτών, τη στιγμή που παραλάμβανε από τους παθόντες το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, αυτή την φορά.

ADVERTISING

Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τμηματικά από τους παθόντες ανέρχεται στα 10.700 ευρώ, ενώ παράλληλα οι παθόντες υπέστησαν και οικονομική ζημιά που εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 34.000 ευρώ και αφορούσε το λειτουργικό κόστος προετοιμασίας της υποτιθέμενης επιχείρησης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

SHARE:

24Media Network