Σεπόλια: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 85χρονο μέσα στο σπίτι του για του πάρουν 130 ευρώ

Σεπόλια: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 85χρονο μέσα στο σπίτι του για του πάρουν 130 ευρώ
Περιπολικό της Άμεσης Δράσης Eurokinissi

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας του 85χρονου, η οποία διαπράχθηκε στις 14 Απριλίου 2019 στα Σεπόλια - Ένας εκ των δραστών απασχολεί για τουλάχιστον ακόμη τέσσερις βίαιες ληστείες σε σπίτια σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων.

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας του 85χρονου, η οποία διαπράχθηκε στις 14 Απριλίου 2019 στα Σεπόλια και είχε συγκλονίσει για την αγριότητα που επέδειξαν οι δράστες σε βάρος του θύματος τους, τον οποίο ουσιαστικά ζούσαν με χαρτζιλίκια οι γείτονες.

Τον άτυχο 85χρονο τον βρήκε πρωινές ώρες στις 14 Απριλίου, εντός της φτωχικής μονοκατοικίας που διέμενε επί της Λ. Κωνσταντινουπόλεως 425, στα Σεπόλια, σε άθλια κατάσταση, ένας γείτονάς του, που του είχε εμπιστευτεί τα κλειδιά το θύμα για να πηγαίνει και να τσεκάρει περιστασιακά αν χρειάζεται κάτι.

Ήταν βαριά τραυματισμένος, με διαλυμένο το σαγόνι και τραύμα στο πρόσωπο και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Από την διενεργηθείσα νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε συνεπεία ισχαιμίας του μυοκαρδίου, απότοκου κακώσεων συνεπεία ξυλοδαρμού.

Μετά από επισταμένη έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και την αξιοποίηση των εργαστηριακών ευρημάτων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, επετεύχθη η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας. Είχαν βρεθεί αποτυπώματα και γενετικό υλικό ενός εκ των δύο δραστών που ταυτοποιήθηκαν.

Δράστες είναι ένας 39χρονος Αλβανός, ήδη έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης, καθώς και έτερος ομοεθνής του, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του οποίου, η έρευνα συνεχίζεται.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα, το κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία με λεία μόλις 130 ευρώ. Ο 39χρονος είχε συλληφθεί στις 26 Απριλίου, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη, για απόπειρα κλοπής-διάρρηξης σε οικία. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις ληστειών και παραγγέλθηκε η φυλάκισή του σε Κατάστημα Κράτησης.

Απασχολούσε για τουλάχιστον τέσσερις ακόμη βίαιες ληστείες σε σπίτια και κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων και για μικροποσά, σε Ραφήνα, Χαλκίδα, Αλεποχώρι και Πάτρα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης και σε βάρος του 39χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version