Σήμερα η απολογία του δασκάλου που ανάγκασε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

Σήμερα η απολογία του δασκάλου που ανάγκασε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

Με τρίωρη στάση εργασίας και αποχή από τα καθήκοντά τους τις τελευταίες διδακτικές ώρες της Παρασκευής, απαντούν οι δάσκαλοι και συνάδελφοι του 50χρονου εκπαιδευτικού στην Άρτα. Τι κατήγγειλε η μητέρα του θύματος

Για την απολογία του προσέρχεται ο 50χρονος δάσκαλος από την Αρτα, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα μαθητή της Β' δημοτικού, ότι προέτρεψε τους συμμαθητές του 8χρονου γιου της, να τον χαστουκίσουν για τιμωρία , επειδή ήταν ζωηρός την ώρα του μαθήματος.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του 8χρονου στους αστυνομικούς, ο δάσκαλος ακινητοποίησε το 8χρονο παιδί της και έδωσε εντολή στους άλλους συμμαθητές του, ένας - ένας να το χαστουκίζουν, ενώ τοποθέτησε στην πόρτα της αίθουσας, δύο άλλους μαθητές, ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει.

Τον μικρό μαθητή βρήκε σε κατάσταση σοκ η μητέρα του στην αυλή του σχολείου μετά το σχόλασμα. Το παιδί είπε στη μητέρα του ότι τον χτύπησαν οι συμμαθητές του κι εκείνη προσπάθησε να μάθει λεπτομέρειες από το δάσκαλο. Εν συνεχεία, μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 8χρονου, που μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, τα παιδιά όχι μόνο χαστούκισαν, αλλά και γρονθοκόπησαν τον συμμαθητή τους, μετά τις εντολές του δασκάλου.

Στάση εργασίας στο σχολείο

Στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες την Παρασκευή αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων -Νηπιαγωγών της Άρτας, για συμπαράσταση στον 50χρονο συνάδελφό τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ συνεδρίασε εκτάκτως «με αφορμή την υπέρμετρη δημοσιότητα που έλαβε το αναφερόμενο περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, προκειμένου να προφυλάξει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άρτα: Τρίωρη στάση εργασίας για συμπαράσταση στον δάσκαλο

Σοκαρισμένοι οι γονείς του 8χρονου από τον ξυλοδαρμό: Ήταν τρομοκρατημένος. Έκλαιγε. Δεν ήθελε να ξαναπάει σχολείο

SHARE: