Λέσβος: Δικογραφία σε βάρος 17 κατοίκων για την επίθεση κατά προσφύγων

Λέσβος: Δικογραφία σε βάρος 17 κατοίκων για την επίθεση κατά προσφύγων
Διαμαρτυρία προσφύγων στη Μυτιλήνη Eurokinissi

Μέχρι στιγμής για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα έχουν ταυτοποιηθεί 5 άτομα και για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 12 άτομα

Ταυτοποιήθηκαν Έλληνες ταραξίες που προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια την περασμένη Κυριακή στην Πλατεία Σαπφούς, στη Λέσβο, όπου ομάδες ακροδεξιών επιτέθηκαν σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων που πραγματοποιούσαν κατάληψη στην πλατεία.

Μέχρι στιγμής, για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα έχουν ταυτοποιηθεί 5 άτομα και για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα έχουν ταυτοποιηθεί 12 άτομα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός που θα περιλαμβάνει η σχετική δικογραφία μέχρι την ολοκλήρωσή της ενδεχομένως να διευρυνθεί και άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα επεισόδια η Αστυνομία προσχώρησε συνολικά σε 122 προσαγωγές, εκ των οποίων δύο μόνο Έλληνες που ήταν αλληλέγγυοι και 120 αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους Αφγανοί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατάληψη της πλατείας.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 10 άτομα, εκ των οποίων 9 αλλοδαποί και ένας Έλληνας στους οποίους χρειάστηκε να παρασχεθούν μόνο οι Πρώτες Βοήθειες.

Τότε υπήρξαν έντονες επικρίσεις για το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν προχώρησε επί τόπου σε προσαγωγές και συλλήψεις και από την άλλη πλευρά, ειδικά για τα άτομα που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια, για τα οποία όμως οι Αρχές τόνιζαν ότι θα γινόταν ξεχωριστή έρευνα, αποτέλεσμα της οποίας είναι ταυτοποίηση των παραπάνω ατόμων. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα