Θεσσαλονίκη: Μαύρες σημαίες στις λαϊκές αγορές

Θεσσαλονίκη: Μαύρες σημαίες στις λαϊκές αγορές

Οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές εκφράζουν με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους προς το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που όπως τονίζουν, πλήττει άμεσα τον κλάδο τους.

Από σήμερα στη Θεσσαλονίκοι οι εργαζόμενοι σε λαϊκές αγορές υποδέχονται με μαύρες σημαίες τους καταναλωτές, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο, όπως τονίζουν, πλήττει τον κλάδο τους. Παράλληλα μοιράζουν και και ενημερωτικό υλικό, προκειμένου οι καταναλωτές να γνωρίζουν το λόγο διαμαρτυρίας.

«Αυτή θα είναι η πρώτη απάντηση απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, η οποία επιμένει να κάνει, ότι δεν καταλαβαίνει τις βλαπτικές συνέπειες του νομοσχεδίου της. Ένα νομοσχέδιο, που βλάπτει, τόσο τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, όσο και τους καταναλωτές. Όπως επίσης με ευθύνη της κυβέρνησης έχει παγώσει ο διάλογος που είχε ξεκινήσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, όπως κατέγραψε το thestival.gr.

Θεσσαλονίκη: Μαύρες σημαίες στις λαϊκές αγορές

Οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές διαμηνύουν πως αν μέχρι την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 δεν έχει υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη, θα κάνουν πιο σκληρή τη στάση τους. Ήδη τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών και των σωματείων έχουν αποφασίσει υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ωστόσο η επιμονή της κυβέρνησης να ακολουθεί τον λάθος δρόμο δεν μας αφήνει περιθώρια. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειαστεί», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής.

Προηγουμένως, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών είχε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη εν' όψη της κατάθεσης προς ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Άδωνις Γεωργιάδης
SHARE:

24Media Network