Χάος και παράνοια: Οι Άγγλοι βγήκαν για μπύρες και κυνήγησαν την αστυνομία

Χάος και παράνοια: Οι Άγγλοι βγήκαν για μπύρες και κυνήγησαν την αστυνομία
Μπαρμαν ετοιμάζεται για την επαναλειτουργία των παμπ AP

Ταραχές στην πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των παμπ στη Βρετανία. Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτες, που βγήκαν για ποτά νωρίτερα από τους κανονισμούς.

Άνοιξαν ξανά, μετά από τρεις μήνες καραντίνας, τα μπαρ και οι παμπ στην Αγγλία. Ωστόσο, η πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους δεν ήταν και τόσο ομαλή, ενώ η πρώτη επίσκεψη των πελατών σε αυτά δημιούργησε καταστάσεις χάους και παράνοιας.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία έκανε σήμερα, Σάββατο (04/07), το πρώτο της μεγάλο βήμα στη χαλάρωση των μέτρων, με τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να συμβουλεύει τους πολίτες την παραμονή της επαναλειτουργίας τους “να μην τα τινάξουν όλα στον αέρα” και να κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Οι κανονισμοί πως οι περισσότερες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 12:01 το βράδυ της Παρασκευής, αλλά τα μπαρ και οι παμπ θα άνοιγαν τις πόρτες τους στις 06:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Παρόλα αυτά, ορισμένοι ιδιοκτήτες είχαν προγραμματίσει να ανοίξουν μόλις το ρολόι “δείξει” μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι Άγγλοι βγήκαν στους δρόμους ήδη από τα μεσάνυχτα και επισκέφτηκαν τα μπαρ και τις παμπ που άνοιξαν από το βράδυ, απολαμβάνοντας τις μπύρες και τα ποτά τους έξω από το σπίτι τους, ενώ μεγάλα πάρτυ με συνωστισμό ατόμων και άφθονο αλκοόλ έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας.

Παράλληλα, ομάδες αστυνομικών έσπευσαν σε διάφορα “παράνομα” σημεία για να επιβάλουν την τάξη, αλλά δεν τα κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία, καθώς δέχθηκαν επιθέσεις από τους πολίτες που βγήκαν να διασκεδάσουν. Σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν άπραγοι.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια σε περιοχή του δυτικού Λονδίνου, όταν προσπάθησαν να σταματήσουν ένα μεγάλο πάρτι που πραγματοποιείτο εκεί. Ομάδα νεαρών τους έριξε διάφορα αντικείμενα, ενώ τους έλουσε με αλκοόλ, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Το εν λόγω πάρτυ διοργανώθηκε λίγο μετά τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον και την έκκλησή του για αυτοσυγκράτηση έως τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, ενώ στο σημείο όπου δημιουργήθηκαν οι ταραχές υπήρχαν τουλάχιστον 200 αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και δύο ελικόπτερα της αστυνομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα