Κρεμλίνο κατά Πομπέο: "Απαράδεκτες οι δηλώσεις για συμμετοχή αξιωματούχων στην υπόθεση Ναβάλνι"

Αλεξέι Ναβάλνι
Αλεξέι Ναβάλνι AP

Εκπρόσωπος του Πούτιν διέψευσε κατηγορηματικά τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για ανάμειξη Ρώσων αξιωματούχων στην υπόθεση Ναβάλνι.

Το Κρεμλίνο θεωρεί απαράδεκτες τις αναφορές περί συμμετοχής Ρώσων αξιωματούχων στο περιστατικό που σχετίζεται με τον Ναβάλνι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάϊκ Πομπέο σύμφωνα με τις οποίες εμπλέκονται Ρώσοι αξιωματούχοι στην δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι, αλλά ούτε και για το ότι έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του, λέγοντας ότι αυτές είναι πληροφορίες των ΜΜΕ και όχι επίσημη πληροφόρηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα ήθελε η Γερμανία να παραδώσει στην Ρωσία στοιχεία για την κατάσταση του Ναβάλνι και δεν αντιλαμβάνεται γιατί προέκυψαν δυσκολίες σ' αυτό το ζήτημα. "Χωρίς να γνωρίζουμε ποια είναι τα αποτελέσματα δεν μπορούμε γενικά να πούμε τίποτα. Και προς το παρόν αυτό που μένει είναι να απορούμε γιατί μέχρι τώρα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που δεν επιτρέπουν να μοιραστούν μαζί μας τα αποτελέσματα αυτά", τόνισε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν γνωρίζει ποια ακριβώς στοιχεία παρέδωσε η Γερμανία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ούτε ο ΟΑΧΟ παρέδωσε στην Ρωσία κάποια στοιχεία με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν στον Ναβάλνι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ναβάλνι, Ρωσία, ΗΠΑ
SHARE: