Ο Μπολσονάρου έσβησε την ανάρτηση για την Μπριζίτ Μακρόν

Ο Μπολσονάρου έσβησε την ανάρτηση για την Μπριζίτ Μακρόν
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας. AP

Το σχόλιο του Βραζιλιάνου προέδρου προκάλεσε τη μήνη του Γάλλου ομολόγου του, στη σκιά της διπλωματικής έντασης για τις φωτιές στον Αμαζόνιο.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου απέσυρε τα προσβλητικά σχόλια που είχε κάνει για τη σύζυγο του προέδρου Γαλλίας και τα οποία είχε αναρτήσει στο Facebook προκειμένου «να αποφευχθεί η λάθος ερμηνεία τους», δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπός του, την ώρα που οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι τεταμένες.

«Προκειμένου να αποφευχθεί μια λανθασμένη ερμηνεία, το σχόλιο διαγράφηκε από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης προεδρίας Οτάβιο ντο Ρέγο Μπάρος.

Ο Μπολσονάρου ανήρτησε την Κυριακή σχόλιο με το οποίο ειρωνευόταν την εμφάνιση της Μπριζίτ Μακρόν—σε μια φωτογραφία που δεν την κολακεύει — και τη συνέκρινε με αυτή της απαστράπτουσας Μισέλ Μπολσονάρου (37 ετών) την ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της.

«Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Μακρόν έχει βαλθεί να επιτίθεται στον Μπολσονάρου;», έγραψε βραζιλιάνος χρήστης του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, πλάι στις φωτογραφίες των δύο ζευγαριών, πριν υποστηρίξει πως ο λόγος είναι «ο φθόνος» του αρχηγού του γαλλικού Κράτους.

«Μην τον ταπεινώνεις τον τύπο» και «χαχα», ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βραζιλίας.

Ο Μακρόν χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προσβλητικές» τις εκφράσεις του Μπολσονάρου και τις χαρακτήρισε «θλιβερό γεγονός για τη Βραζιλία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα