O “Μπόρατ” πρότεινε στον Τραμπ τον ρόλο του “ρατσιστή καραγκιόζη” – Κόντρα με παρελθόν

O “Μπόρατ” πρότεινε στον Τραμπ τον ρόλο του “ρατσιστή καραγκιόζη” – Κόντρα με παρελθόν
AP Photo/Matt Sayles, AP Photo/Elise Amendola

Ο Sacha Baron Cohen, γνωστός και ως "Μπόρατ" απάντησε στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νωρίτερα τον είχε αποκαλέσει "φρικιό". Κόντρα που κρατά σχεδόν μία 20ετία.

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται ότι (ξανα)άνοιξε η νέα ταινία του Sacha Baron Cohen (“Borat Subsequent Moviefilm”), το σίκουελ της πρώτης κινηματογραφικής επιτυχίας, γνωστής και ως “Μπόρατ” από το μακρινό 2006, πυροδοτώντας μέχρι και το ξέσπασμα σκανδάλου.

Η επίμαχη σκηνή που εκθέτει τον δικηγόρο και σύμβουλο του Τραμπ, αλλά και πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος, για τις ανάγκες της ταινίας, έπεσε θύμα φάρσας από τη Maria Bakalova (κάμερα τον κατέγραψε να αγγίζει το παντελόνι του) επανέφερε έχθρες του παρελθόντος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της ταινίας και δη για την εν λόγω σκηνή όσο ήταν στο προεδρικό αεροσκάφος και, κληθείς από τους τους δημοσιογράφους να τη σχολιάσει, απάντησε: “Πιστεύω ότι είναι φρικιό. Δεν βρίσκω τίποτα το αστείο σε αυτό”.

“Ντόναλντ, ευχαριστώ”

Θα έλεγε κανείς πως ο χαρακτηρισμός “φρικιό” αποτελεί βαριά προσβολή. Για τον Sacha Baron Cohen ήταν απλά ασίστ, για να ρίξει λίγο ακόμη λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει εδώ και σχεδόν μία 20ετία. Ο ηθοποιός επανήλθε και απάντησε στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο με το γνωστό σαρκαστικό ύφος, που πάντα όμως έχει και ένα επικριτικό πολιτικό υπόβαθρο.

“Ντόναλντ σε ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση που κάνεις στον Μπόρατ. Το παραδέχομαι, ούτε εγώ σε βρίσκω αστείο. Αλλά όλος ο κόσμος γελάει μαζί σου. Πάντα αναζητώ ανθρώπους να υποδύονται τους ρατσιστές καραγιόζηδες και θα χρειαστείς δουλειά μετά τις 20 Ιανουαρίου (σ.σ. η ημερομηνία ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ μετά τις εκλογές). Ας μιλήσουμε τότε”, έγραψε στο Twitter.

Η συνέντευξη που έκανε τον Τραμπ να αποχωρήσει

Εκτός από τον χαρακτηρισμό “φρικιό”, ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να ανατρέξει και σε ένα περιστατικό από τα παλιά, περισσότερο για να περιαυτολογήσει που ξέφυγε από τα δίχτυα του “Μπόρατ”: “Πριν από χρόνια προσπάθησε να με εξαπατήσει. Και ήμουν ο μόνος που είπε: “Αποκλείεται”, εννοώντας την αποχώρησή του από την καρέκλα του συνεντευξιαζόμενου.

Η εν λόγω συνέντευξη είχε γίνει το 2003, με τον Τραμπ να εμφανίζεται τότε στο “Da Ali G Show” και τον Cohen να υποδύεται τον “Ali Gi”, τρολάροντας τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ που παραήταν συντηρητικός για το εν λόγω show.

Ας το θυμηθούμε:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα