Ο Τραμπ εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον Κιμ Γιονγκ Ουν παρά τις απειλές

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντησή τους στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη στη Νότια Κορέα τον Ιούνιο του 2019
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντησή τους στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη στη Νότια Κορέα τον Ιούνιο του 2019 AP

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας προειδοποίησε ότι σύντομα η χώρα του θα έχει ένα νέο στρατηγικό όπλο. Ο Ντόναλντ Τραμπ όμως δεν ανησυχεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως θεωρεί τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν κάποιον που «κρατάει τον λόγο του» και υπενθύμισε ότι οι δύο τους υπέγραψαν το 2018 συμφωνία — ένα «συμβόλαιο», κατά τον όρο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει — για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου αντέδρασε με τη δήλωση αυτή στην προειδοποίηση του βορειοκορεάτη ηγέτη πως τερματίζει το μορατόριο ως προς τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και πως «πολύ σύντομα» θα αποκαλυφθεί στον κόσμο ένα «νέο στρατηγικό όπλο» της χώρας του.

«Όμως υπέγραψε ένα συμβόλαιο, υπέγραψε μια συμφωνία που μιλάει για αποπυρηνικοποίηση (...). Αυτό έγινε στη Σιγκαπούρη, και νομίζω ότι είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του, οπότε θα μάθουμε», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο ιδιόκτητο κλαμπ του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, όπου κάνει διακοπές.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ, Βόρεια Κορέα
SHARE:

24Media Network