Μεγαλώνει η διώρυγα και…τα κέρδη

Μεγαλώνει η διώρυγα και…τα κέρδη
Η διώρυγα του Παναμά

Άρχισαν οι εργασίες για τη διαπλάτυνση της διώρυγας του Παναμά, οι οποίες θα επιτρέψουν τη διέλευση μεγαλύτερων πλοίων

Άρχισαν  οι εργασίες για τη διαπλάτυνση της διώρυγας του Παναμά, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν επτά χρόνια και θα επιτρέψουν τη διέλευση μεγαλύτερων πλοίων από τη διώρυγα που συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Στην τελετή των εγκαινίων που έγινε κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες, χιλιάδες πολίτες του Παναμά συγκεντρώθηκαν στο Παραΐσο, ένα χωριό βόρεια της πόλης του Παναμά για να παρακολουθήσουν την ανατίναξη τμήματος λόφου κοντά στη διώρυγα, με την οποία και άρχισαν οι εργασίες που θα κοστίσουν περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ολοκλήρωση των εργασιών θα συμπέσει με την εκατοστή επέτειο της διάνοιξης της διώρυγας, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τεχνικά έργα στον κόσμο και διαχειρίζεται το 5% του παγκόσμιου εμπορίου. Συνολικά περίπου 13.000 έως 14.000 πλοία διασχίζουν κάθε χρόνο τη διώρυγα, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για χώρες όπως η Χιλή και ο Ισημερινός, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στο εμπόριο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Μάλιστα η αλματώδης αύξηση του σινο-αμερικανικού εμπορίου ήταν ένας από τους λόγους που κατέστησαν απαραίτητη την διαπλάτυνση που θα επιτρέψει και την ταυτόχρονη αμφίδρομη κίνηση.

Ο έλεγχος της μήκους 80 χιλιομέτρων διώρυγας ανήκε στις ΗΠΑ από την έναρξη λειτουργίας της μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1999. Τότε ο έλεγχος επεστράφη στον Παναμά, σε εφαρμογή των συμφωνιών που το 1977 ο τότε στρατιωτικός ηγέτης της χώρας στρατηγός Ομάρ Τορίχος, πατέρας του σημερινού προέδρου, Μάρτιν Τορίχος, είχε υπογράψει με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, παρόντα στη χθεσινή τελετή. “Πολλοί ηγέτες στις ΗΠΑ είπαν ότι πρέπει να αγνοήσουμε τις ανησυχίες του Παναμά, υποστηρίζοντας ότι αν τις αποδεχόμασταν θα ήταν ένα σοβαρό λάθος και σημάδι αδυναμίας”, είπε ο Κάρτερ στην ομιλία του καλώντας ουσιαστικά την ηγεσία των ΗΠΑ να σέβεται τις άλλες χώρες.

Η πρώτη φάση του έργου προβλέπει εκσκαφές στην ξηρά για τη διαπλάτυνση του πλάτους 218 μέτρων ορύγματος που συνδέει το Κουλέμπρα στην ακτή του Ατλαντικού με την ακτή του Ειρηνικού. Από τις εκσκαφές θα απομακρυνθούν 47 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα γης και βράχων. Η διαδικασία για τη δημοπράτηση έργου για την κατασκευή του μηχανισμού για τη διέλευση των πλοίων, θα γίνει μέσα στο 2007. Ο προϋπολογισμός του είναι 2.2 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών της τελετής των εγκαινίων ένας εργάτης έχασε τη ζωή του, όταν το φορτηγό του έπεσε πάνω σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος.

Πριν από έναν αιώνα, η κατασκευή της διώρυγας είχε κοστίσει 375 εκατομμύρια δολάρια και κατά τη διάρκεια της περίπου 25.000 εργάτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες άλλοι προσβλήθηκαν από ελονοσία και κίτρινο πυρετό. Η διώρυγα συντομεύει κατά 10.000 μίλια την απόσταση μεταξύ Ειρηνικού και Ατλαντικού.

(Πηγή: ΑΠΕ) 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα